Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Billie Eilishs starka svar efter kroppshånen

I ett inlägg på Instagram tillkännagav hon att ”Billie Eilish: The World's a Little Blurry” släpps i februari 2021.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: THE FLY / MEGA / MEGA EXCLUSIVE TT NYHETSBYRÅN

Billie Eilish, 18, är känd för att bära over sized-kläder.

Men efter att bilder spridits där hon har på sig ett tight linne har 18-åringen blivit hånad för sin kropp.

Nu svarar hon på kroppshånen.

18-åriga Eilish var inte ens myndig när hon slog igenom 2015 via låten ”Ocean Eyes” som hon laddade upp på Soundcloud. Sedan dess har hon vunnit flera stora musikaliska priser, däribland fem Grammys. 

Eilish har genom åren gått att känna igen på sitt färgstarka hår och sin karaktäristiska klädstil med en förkärlek till mer löst åtsittande kläder.

I veckan spreds en bild på 18-åringen, som för ovanlighetens skull var klädd i bomullslinne och bomullsshorts, där hon ser ut att vara på väg att gå ut med soporna. 

Bilden skapade reaktioner, och 18-åringen tvingades utstå ”body shaming” på nätet, efter att flera personer gått till angrepp. En man skrev bland annat: ”På tio månader har Billie Eilish utvecklat en kropp tillhörande en vindrickande mamma i 35-årsåldern.”

Billie Eilish svarade med att dela en video från Youtubern Chizi Duru som handlar om att normalisera ”riktiga kroppar”, varpå hon själv postade ett inlägg och skrev: ”vill du verkligen gå tillbaka i tiden?”. 

 

https://www.instagram.com/p/CGTqSWvFXCG/
Hailey Bieber och pappan oense om president - så röstar hon
Artisterna har släppt en remix tillsammans, där omslaget är en bild på Billie Eilish som barn, där hon står i sitt rum omgiven av Bieber-affischer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.