Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Billie Eilishs sorg: Fansen känner inte mig

Billie Eilish, 19, är rädd för att blotta sina känslor på internet.
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
”Därför tror folk att de vet allt om mig, men det gör de verkligen inte” säger hon.
Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON

Trots att Billie Eilish är en världsstjärna vet fansen lite om henne.

Hon värnar om sin integritet och är rädd för att blotta sina känslor på internet. 

– Det som också är sorgligt är att fansen verkligen inte känner mig, säger hon i en intervju med Rolling Stone. 

Billie Eilish, 19, som är en av de största popstjärnorna just nu har precis släppt sitt andra album ”Happier Than Ever”. 

I samband med albumsläppet har hon bytt skepnad. Både hennes image och texter skiljer sig från debutalbumet. Det är ett försök att porträttera ”någonting” som ligger närmare henne själv, berättar hon i en intervju med Rolling Stone.

Där beskriver hon sig själv som väldigt privat. Trots att hon står mitt i rampljuset menar hon att publiken inte alls känner henne.

– Jag är extremt utåtagerande och därför tror folk att de vet allt om mig, men det gör de verkligen inte, säger hon. 

Hon förklarar att det som stämmer in på henne är självklara påståenden som ”att jag kan sjunga. Att jag är kvinna. Att jag har personlighet”.

Resten vet fansen ingenting om menar hon.

Hemlig som Justin Bieber

Billie Eilish önskar att hon kunde berätta allt hon tänker på för sina fans. Men hon är rädd för att hennes känslor ska ligga ute på internet för evigt. Hon är också rädd för att bli missförstådd och att hängas ut som ”problematisk”.

– Det som också är sorgligt är att fansen verkligen inte känner mig. Och jag känner inte dem, men uppenbarligen finns det en gemenskap mellan oss. Men problemet är att du tror att du känner någon som du egentligen inte känner. 

I dag kan hon förstå varför hennes gamla idol Justin Bieber alltid varit hemlig.

– Det är sorgligt att jag inte kan ge fansen det de vill ha. Ju större jag har blivit, desto mer förstår jag varför mina idoler inte kunde göra allt som jag önskade att de gjorde, säger hon till magasinet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.