Billie Eilish släpper dokumentär – får över 200 miljoner kronor

Då släpper Billie Eilish dokumentären om henne
Billie Eilish.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Billie Eilish.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

För nio månader stod det klart att Apple köpt rättigheterna till dokumentären om Billie Eilish, enligt Billboard.

I februari släpps ”Billie Eilish: The World's a Little Blurry” på Apple tv+, meddelade artisten på Instagram. 

Världsstjärnan Billie Eilish är inte äldre än 18 år gammal, men det senaste året har hon hunnit med att vinna Apple Music Awards och fem Grammys – som den yngsta personen någonsin att vinna i alla fyra huvudkategorierna samma år. 

I december 2019 köpte Apple upp rättigheterna till hennes dokumentär för drygt 225 miljoner kronor. I ett inlägg på Instagram tillkännagav hon att ”Billie Eilish: The World's a Little Blurry” släpps i februari 2021. Dokumentären följer Eilish under hennes turné med sitt första album, ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. 

Föräldrarna övervägde terapi – stjärnans besatthet

Eilish musikaliska talang uppmärksammades redan 2015 när hon laddade upp låten ”Ocean Eyes” på Soundcloud. Därifrån tog karriären fart. Enligt Spotify har artistens samlade låtar över 15 miljarder strömningar på plattformen, och hennes debut på 2010-talet ses allmänt som det största nordamerikanska genombrottet under årtiondet. 

18-åringen, som fyller 19 i slutet av december, bor alltjämt med sina föräldrar i en förort till Los Angeles. Hon har under sin uppväxt varit besatt av Justin Bieber till den grad att hennes föräldrar övervägt terapi. 

https://www.instagram.com/p/CFr6YBxhvsA/?igshid=e43n6mfb3b5a

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.