Billie Eilish: Så är det att leva med Tourettes syndrom

Billie Eilish öppnar upp om Tourettes syndrom
Foto: JOEL C RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Stjärnan Billie Eilish fick beskedet om diagnosen när hon var elva år. 

Nu berättar hon om hur det är att leva med Tourettes syndrom.

– Folk skrattar åt mig, berättar hon i Netflix-serien ”My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman”.

Artisten Billie Eilish, 20, har tidigare berättat om hur det är att leva med Tourettes syndrom. I en ny Netflix-intervju öppnar hon upp sig ytterligare om diagnosen.

I Netflix-serien ”My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman” intervjuar David Letterman ett flertal offentliga personer, bland annat Will Smith, Kevin Durant och Billie Eilish.

Under intervjun med Billie Eilish ändras ljussättningen i rummet, vilket orsakade att artisten uttryckte tics framför kameran. Det förde intervjuämnet in på just artistens diagnos Tourettes syndrom.

Billie berättar då att om man filmar henne under en längre tid så kommer tittaren märka flera tics. Hon säger att hon inte bryr sig, men att det är konstigt. 

– Det vanligaste är att folk skrattar åt mig, de tror jag försöker vara rolig. Jag blir otroligt kränkt av det, berättar hon.

”Flera artister har diagnosen”

Billie Eilish fick sin diagnos när hon var elva år gammal, under uppväxten hade hon några fåtal tics.

– Det var väldigt tröttsamt, men nu har jag blivit vän med mina tics, berättar hon.

Hon berättar också att det är en diagnos som flera utomstående inte märker av direkt.

– Det är roligt, för många har Tourettes syndrom utan att någon vet om det. Flera artister har kommit fram till mig och berättat att de har diagnosen. Jag kommer inte berätta vilka de är, eftersom de själva inte berättat om diagnosen. Men det var väldigt intressant för mig, jag svarade: ”Va? Har du det?”.

Billie Eilish om kändisskapet: ”Det är hemskt”

”Ville bara vara en tonåring”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.