Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Billie Eilish öppnar upp om känslorna kring sin kropp

Foto: ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK / ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RUBA / TT NYHETSBYRÅN

I en ny intervju med The Guardian berättar nu sångerskan Billie Eilish, 19, om den kroppshets hon känner – och om hur sociala medier har påverkat henne. 

– Jag har en hemsk relation till min kropp, säger hon i intervjun. 

Sångerskan Billie Eilish, 19, är just nu högaktuell med det senaste albumsläppet ”Happier than ever”– och med fler än 1 028 000 beställningar blev hennes studioalbum den mest förbeställda skivan i Apple Musics historia, enligt Apple. 

https://twitter.com/billieeilish/status/1419755205697015821?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1419755205697015821%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cheatsheet.com%2Fentertainment%2Fbillie-eilish-happier-than-ever-broke-album-record.html%2F

I en ny intervju öppnar sångerskan nu upp sig om kroppshets, och berättar att sociala medier har fått henne att må riktigt dåligt. 

– Jag ser människor på nätet, som inte ser ut som mig, och omedelbart tänker jag ”herregud, hur ser de ut så?”. Jag kan den här industrin ut och innantill, jag vet att det som ser verkligt ut kan vara fejk. Men jag ser det ändå, och det får mig att må riktigt dåligt, berättar Billie Eillish för The Guardian, och fortsätter: 

– Jag menar, jag är väldigt självsäker i vem jag är, och jag är väldigt glad över mitt liv... men uppenbarligen är jag inte nöjd över min kropp. Men vem är egentligen det?

Påverkas av kommentarer från andra

Den 19-åriga sångerskan berättade även att hon blir påverkad av paparazzifoton och kommentarerna om hennes kropp – som hon får på sociala medier. 

– Vi behöver bara kroppar för att äta och röra oss och bajsa. Vi behöver dem bara för att överleva. Det är löjligt att någon ens bryr sig om kroppar överhuvudtaget. Varför? Varför bryr vi oss? Du vet, när man verkligen tänker på det? 

– När jag står på scen tar jag avstånd från mina tankar om min kropp. Säkert för att jag bär kläder som är större och lättare att röra sig i utan att visa allt. Men på bilder ser det ut som, jag vet inte ens vad. Jag skiljer de två. För att jag har en hemsk relation till min kropp, som du inte skulle förstå, så jag måste ta avstånd.

Hollywoodfrun öppnar upp om operationerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.