Polisen har släppt Bill Cosbys så kallade mugshot.Polisen har släppt Bill Cosbys så kallade mugshot.

Polisen har släppt Bill Cosbys så kallade mugshot.

Bill Cosby ska åtalas för sexuellt övergrepp. Foto: Evan VucciBill Cosby ska åtalas för sexuellt övergrepp. Foto: Evan Vucci
Bill Cosby ska åtalas för sexuellt övergrepp.  Foto: Evan Vucci
Stämningen inkom 2005 och slutade i förlikning, men öppnades igen i år. Foto: Evan VucciStämningen inkom 2005 och slutade i förlikning, men öppnades igen i år. Foto: Evan Vucci
Stämningen inkom 2005 och slutade i förlikning, men öppnades igen i år.  Foto: Evan Vucci

Bill Cosby åtalas för sexuellt övergrepp

Publicerad

Bill Cosby åtalas för sexuellt övergrepp, skriver TMZ.

Han riskerar nu tio års fängelse.

ABC rapporterar att Cosby förväntas delges misstanke under onsdagskvällen svensk tid.

Här är hans så kallade mug shot.

Det gäller ett misstänkt övergrepp på den före detta universitetsanställde Andrea Constand, som hävdar att komikern Bill Cosby förgrep sig på henne 2004, skriver TMZ.

Fallet blev undersökt redan då, men polisen avslutade det med anledning av att det inte fanns tillräckliga bevis.

Andrea Constand ska ha stämt Bill Cosby 2005, vilket slutade i förlikning ett år senare.

Fallet öppnades igen den här sommaren, efter att över 50 andra kvinnor har anklagat honom för olika typer av övergrepp, skriver BBC.

Det var efter att AP fick tillgång till rättsdokument från en stämning mot Bill Cosby från 2005 i somras, där han erkände att han hade gett partydrogen Metakvalon till minst en kvinna "och andra personer" han velat ha sex med som kvinnorna började rikta anklagelser mot komikern.

Enligt BBC ska det handla om ett grovt våldtäktsförsök på kvinnan.

Nu åtalas han för sexuellt övergrepp.

Enligt People berättar åklagaren Kevin Steele att Bill Cosby ska ha gjort två sexuella närmanden mot Andrea Constand, men Andrea nekade.

Hon arbetade då för dambasketlaget vid ett universitet som Bill Cosby var engagerad.

Händelsen ska ha inträffat när Andrea Constand var hemma hos komikern för att få råd om sin karriär, uppger ABC News.

Kvinnan hävdar att Bill Cosby ska ha lurat i henne droger och vin, vilket ledde till att hon inte längre kunde neka, säger åklagaren Kent Steele.

Bill Cosby ska ha sagt i förhör för flera år sedan att han hade haft sexuell kontakt med kvinnan, men att det var i samtycke, skriver BBC.

Om Bill Cosby döms för sexuellt övergrepp riskerar han tio års fängelse, skriver TMZ.

Enligt Los Angeles Times ska Cosby formellt delges misstanke klockan 22.00 svensk tid.

People rapporterar att en arresteringsorder utfärdats mot komikern.

Bill Cosby själv har tidigare nekat alla anklagelser som riktats mot honom.

Anklagelserna mot Bill Cosby

En av de 50 kvinnor som uttalat sig och anklagat skådespelaren för att ha drogat och våldtagit henne, är den tidigare flygvärdinnan Colleen Huges. Vid presskonferensen sa hon att Cosby drogat henne med champagne.

 

LÄS MER: Bill Cosby har erkänt: Jag drogade kvinnor

 

Cosby ska ha hällt drycken i en Gucci-sko som han gav till henne när de möttes på ett hotellrum innan en middag i Beverly Hills på 1970-talet.

– En prinsessa skulle alltid dricka champagne från en glassko, ska Cosby ha sagt enligt Huges vittnesmål.

När hon senare vaknade upp var hotellrummet var tomt och hennes kläder låg spridda över hela rummet. Huges berättar att hon kände sig förvirrad och blev chockad när hon upptäckte sperma på sin kropp.

 

LÄS MER: Här är kvinnorna bakom Cosby-anklagelserna

 

Nu på onsdagskvällen hålls en presskonferens med anledning av händelsen. Nya bilder visar Bill Cosby som anländer vid rätten.

Samtidigt berättar advokat Gloria Alfred att borgen sätts till 8,4 miljoner kronor, som Bill Cosby direkt betalade, skriver LA Times.

Bill Cosbys advokat säger att anklagelsen är omotiverad. Advokaten förväntar sig att komikern frias, skriver ABC News.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag