Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bilden visar rockikonens desperata hälsosituation

Senaste nyheterna med Expressen TV
Paul Di’Anno var Iron Maidens förste sångare.
Foto: Wikimedia

Rockikonen Paul Di’Anno, som var Iron Maidens första sångare, har väntat i sju år på en operation han desperat behöver.

En ny bild visar att Di’Anno har enorma svullnader på båda knäna.

”Låt oss göra det här för vår best”, skriver mannen som driver en insamling för att bekosta Di’Annos knäoperation enligt Blabbermouth.

Paul Di’Anno, 63, var legendariska metalbandet Iron Maidens förste sångare mellan 1977 och 1981 och sjöng på albumen ”Iron Maiden” (1980) och ”Killers” (1981). På senare år har Paul Di’Anno haft svåra hälsoproblem, framför allt med båda knäna på grund av flera motorcykelolyckor.

– Jag vill fortsätta spela musik men jag kan inte göra det förrän det här blir fixat, sade Di’Anno om sina allvarliga knäproblem för två år sedan.

När Di’Anno talade med läkare fick han beskedet att det skulle kosta över en kvarts miljon att operera båda knäna, pengar han inte har. Han har därför väntat i sju år på operationen. Men på senare tid har Di’Anno fått hjälp från oväntat håll.

Paul Di’Anno behöver opereras och har enorma svullnader på båda knäna.
Foto: Facebook

”Låt oss göra det här för vår best”

Iron Maiden gjorde sin livedebut 1976 på puben Cart & Horses i London, England. Kastro Pergjoni som har hand om puben har startat en insamling för att Paul Di’Anno till slut ska kunna få sin knäoperation. Pergjoni lade häromdagen upp en bild som visar hur Paul Di’Anno har enorma svullnader på knäna.

”Paul Di’Annos fans och vänner, hjälp till att stötta honom i den här långa kampen. Så här ser situationen ut nu och det blir bara värre ju längre det håller på. Låt oss göra det här för vår best”, skriver Kastro Pergjoni på pubens Facebook-konto där han länkar till insamlingen.

Folk har hittills skänkt motsvarande 179 000 kronor till insamlingen, vilket innebär att det är fortfarande är en bit kvar till målet.

”Paul har suttit i rullstol i åtta år nu och hans hälsotillstånd blir inte bättre”, skriver Kastro Pergjoni på sidan för insamlingen och vädjar till folk att fortsätta donera för att hjälpa Paul Di’Anno:

”Besten behöver vår hjälp mer än någonsin.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.