Efter att bloggaren Kissie la upp en bild på sin håriga armhåla har hon fått ta emot både hyllningar och hat. Foto: Jens L'EstradeEfter att bloggaren Kissie la upp en bild på sin håriga armhåla har hon fått ta emot både hyllningar och hat. Foto: Jens L'Estrade
Efter att bloggaren Kissie la upp en bild på sin håriga armhåla har hon fått ta emot både hyllningar och hat.  Foto: Jens L'Estrade
Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist. Foto: Instagram.Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist. Foto: Instagram.
Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist.  Foto: Instagram.

Bilden på Kissie får Instagram att se rött

Publicerad

Här är armhålan som delar internet.

Efter att bloggaren Kissie la upp en bild på sin håriga armhåla har hon fått ta emot både hyllningar och hat.

"Jag förstod ju att det skulle väckas lite reaktioner av bilden men inte så här mycket", skriver hon i sin blogg.

Häromdagen lade Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon poserar med stubbig armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist.

 

 

 

 

Reaktionerna lät inte vänta på sig, och hon har både hyllats och hatats för sin bild. Många kommentarer är positiva, men flera av de 1300 som har kommenterat skriver att det är äckligt och ofräscht. Flera ifrågasätter också att Alexandra, som tidigare har skönhetsopererat sig, kallar sig feminist och tycker att det är dubbelmoral att hon ville visa upp en naturlig bild av sig själv.

 

LÄS MER: Bloggerskan Kissie - "Jag fick panik".

 

Något som har fått henne att se rött.

"Jag förstod ju att det skulle väckas lite reaktioner av bilden men inte så här mycket. Jag har absolut fått mest positiva kommentarer men fortfarande trillar det in män och unga tjejer som tycker det är äckligt. Kommentarerna från män handlar mest om mitt utseende, att det är ”dubbelmoral” för jag har opererat mig? Vad f*n har mitt utseende med detta att göra? Eller vad har mina bröst och läppar med min håriga armhåla att göra? Absolut ingenting!!", skriver hon i sin blogg och fortsätter:

"Jag är så fruktansvärt trött på äckliga män och gubbar som tror att deras åsikter om kvinnors utseende spelar någon som helst roll. Det visar bara hur korkade dom är. Förlåt för mitt ordval men det är så jag känner. Män måste lära sig att inte fokusera på kvinnan utseende så mycket när vi vågar ta plats och höras."

 

LÄS MER: Kissie vägrar tävla i "Fångarna på fortet".

 

På sin blogg berättar hon också om att hon har fått ta skit från andra kvinnor som inte tycker att hon är en "riktig feminist" på grund av hennes utseende.

"Vem är det som bestämmer hur en riktig feminist ska vara? Den äldre kvinnan med hängbröst, trosa lika stor som mina lakan och slitet hår? Nej, det är det inte. Vi ska alla vara det, män och kvinnor. Och att diskriminera en viss typ av kvinnor (som ser ut och är som mig tex) kommer inte hjälpa er att göra världen mer jämställd. Snarare tvärtom.. Kvinnohatet drar ner oss mer än vad mäns patetiska förväntningar gör. Tänk på det nästa gång ni anser er veta mer om könsroller än någon annan. Sätt inte er själva på en piedestal", skriver hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag