BILDBEVISET: Jodie Fosters hemliga flickvän

Publicerad
Uppdaterad
Jodie Foster, 43, har alltid varit hemlighetsfull när det gäller sitt privatliv.
Men på semestern i Rom visar hon sig äntligen öppet tillsammans med flickvännen Cydney Bernard, 52.
- Hon är så rädd att hennes fans ska ta avstånd från henne om hon erkänner att hon är homosexuell, säger en vän.
Ryktet har gått länge och vid det här laget vet alla hur det ligger till. Skådespelerskan Jodie Foster, 43, är lesbisk. Men själv vägrar hon prata öppet om sitt privatliv. Och en av anledningarna till att den Oscars-belönade skådespelerskan inte gör så många filmer längre är att hon inte orkar med fokuseringen på sin familjesituation. - Hon är besatt av att hålla sitt privatliv hemligt, säger en vän. Officiellt är Jodie Foster singelmamma till sina två barn, Charles, 7, och Kit, 4. I verkligheten delar hon föräldraansvaret med Cydney Bernard, en 52-årig produktionsassistent som hon träffade under inspelningen av "Sommersby" 1993. - De uppfostrar definitivt pojkarna tillsammans. Pojkarna kallar Jodie för "mummy" och Cydney för "ma", säger en vän till National Enquirer.

Vem är pappan?

Vännen menar att Jodies tystnad bara ökar ryktesspridningen. - För guds skull, hon lever med Cydney och bär en vigselring! Spekulationerna runt Jodie Foster har bland annat handlat om barnens pappa. Ett rykte säger att hon gick till en fertilitetsklinik och valde sperma från en lång, mörkhårig vetenskapsman med IQ på 160. Ett annat rykte säger att det är hennes vän Marco Pasanella, en italiensk möbeldesigner, som är barnens far. Källan säger: - Jodie skrattar bara åt alla teorier. Men jag tycker synd om henne eftersom hon är så osäker att hon tror att hennes fans skulle ta avstånd från henne om hon erkände att hon var homosexuell. Hon måste inse att allt redan är uppenbart för alla.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag