Bikini som visar mer - synliga bröstvårtor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
The Original TaTa Top kostar 28 dollar, cirka 200 kronor och finns på http://www.thetatatop.com/
Foto: thetatatop.com
Synvilla som vill väcka debatt - varför är bara kvinnobröst mer provocerande än männens diton? www.thetatatop.com/
Foto: thetatatop.com

Bikini eller inte bikini det är frågan...

Varför kan män helt ogenerat sola sin överkropp medan kvinnor ska täcka sina bröst på stranden?

Teamet bakom den bröstprydda bikinin TaTa Top hoppas frågan om kvinnors rätt att vara topless i lika stor utsträckning som män aktualiseras.

Här är The Original TaTa Top.

Bara kvinnobröst väcker känslor.

Att som kvinna sola topless på stranden har varit inne och ute och på vissa stränder till och med förbjudet. Som man kan du sola din bara bringa utan att bli ifrågasatt. Men som kvinna är det inte lika givet.

Varför har det blivit så och hur gör vi för att avdramatisera kvinnobrösten och låta dem få lika mycket sol som männens bröst? Robyn Graves och Michelle Lytle skapade bikinin The Original TaTa Top för att ställa frågan på sin spets och väcka debatt. På hemsidan skriver de:

"Why can’t girls be topless? If you really think about it, what’s the difference between a man’s nipples and a woman’s? Is it really just the extra breast tissue? 

De vill vända upp och ner på normer vi håller fast vid - "bara för att" och "så har vi alltid gjort" - för att belysa skillnader i vårt samhälle som inte borde finnas där.

Om bara-bröst-bikinin är ett steg på vägen? Förhoppningsvis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.