Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Biggest Loser”-vinnarens krasch – krävs på miljoner

Simon Kachoa, 29.Foto: OLLE SPORRONG

Han vann tv-dramat ”Biggest Loser” och blev känd för en bred publik.

Men nu pågår en omfattande rättegång mot Simon Kachoa, 29 – som står åtalad för bedrägerier och skattebrott.

Nästa bakslag: Skatteverket kräver tv-profilen på 2,4 miljoner kronor, skriver nyhetsbyrån Siren.

Efter ”Biggest Loser”-vinsten dansade han inför miljoner i ”Let's Dance” – med tv-succéerna i ryggen byggde han ett varumärke i sociala medier där han profilerade sig inom hälsa och träning.

Men i höstas greps Simon Kachoa på ett hotellrum och har sedan dess varit inlåst i häkte. Han misstänks vara hjärnan bakom en svindeloperation i mångmiljonklassen.

”Utnyttjat förtroendet...”

I mars åtalades han för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. I april kom nästa åtal: En rad grova bedrägerier.

Simon Kachoa nekar till anklagelserna.Foto: JOHANNA WIKSTRÖM

Enligt anklagelserna har Kachoa kommit över 14 miljoner kronor genom att blåsa människor som köpt hans träningsresor.

– De drabbade har fått kontakt med personen när de har varit intresserade av hans tränings- och hälsoresor. De har fått förtroende för honom och sedan har han utnyttjat det förtroendet, sa Fredrik Ingblad, kammaråklagare.

Miljonsmäll

Rättegången om såväl skatte- som bedrägeribrotten pågår just nu vid Västmanlands tingsrätt. Den beräknas vara färdig i slutet av juni.

Nu kommer nästa smäll för tv-vinnaren: Skatteverket kräver honom på 2,4 miljoner kronor i ”ytterligare skatt och skatteböter”, enligt nyhetsbyrån Siren.

”Myndigheten slår fast att profilen inte fört någon bokföring överhuvudtaget under flera år och skönstaxerar honom därför utifrån de uppgifter som finns i utredningen”, skriver byrån.

Advokat Sargon de Basso har låtit meddela att Simon Kachoa nekar till anklagelserna.

LÄS OCKSÅ: ”Biggest Loser”-vinnarens uppgång och fall 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.