Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Biggest loser”-deltagaren om grova påhoppen

Tidigare under serien tvingades ”Biggest loser”–deltagaren Elin Roihjert åka till akuten med hjärtproblem.
Jaana Hemlin berättar om hur övervikten också drabbar hennes barn.
Deltagarna i ”Biggest loser” besöker en badstrand – vilket väcker känslor.

När deltagarna i ”Biggest loser” åker till stranden väcks mörka känslor till liv.

Jaana Hemlin, 44, påminns om hur hon hånats för sin övervikt och hur det påverkat hennes barn.

– Folk kan vara så himla grymma, säger hon i programmet.

Deltagarna får varsitt inslaget paket i måndagens avsnitt. I lådorna finns chipspåsar, smågodis, chokladkakor och prinsesstårtor. Men innehållet är inte välkommet, utan en dyster påminnelse om deras sjukliga övervikt.

Jaana Hemlin reflekterar över hur hennes ätande och övervikt spillt över på barnen. I hennes hem har det på helgerna serverats stora mängder chips och sötsaker när familjen samlats.

– Jag känner mig jätteskyldig. Det är inte det fredagsmys handlar om. Jag känner mig verkligen som en superdålig mamma som stoppar sådana mängder i mina barn, säger hon gråtandes i programmet.

”Mina barn blir också drabbade”

Hon berättar att hon ser en tydlig koppling mellan sin situation i dag och sin barndom.

– När jag var barn hade vi inte pengar. Vi hade pengar men pengarna gick till pappas drickande. Vi hade aldrig mat. Så nu vill jag ha ett välfyllt kylskåp hemma. Mina barn ska aldrig behöva svälta.

Deltagarna får åka till stranden för att bada. Det är en laddad plats som väcker obehag och ångest hos deltagarna, en plats som de gärna undviker.

Jaana Hemlin beskriver hur grymma människor kan vara och hur det påverkat hennes liv. Med tårar i ögonen förklarar hon att hon utsatts för grova verbala påhopp.

– Mina barn blir också drabbade av min övervikt. I sommar har vi varit på stranden en gång. Jag vill inte visa mig där men de vill gärna bada. Jag har fått höra på stranden att ”Akta, snart blir det tsunami” och ”Jag visste inte att sjöar hade valar”.

Tränaren försöker peppa

Personliga tränaren Pischa Strindstedt försöker peppa deltagarna:

– Man kan aldrig hindra folk från att ha åsikter. Det kommer de ha oavsett hur man än ser ut. Men det gör ont att ni blir begränsade i era liv. Och det måste vi sätta stopp för, säger hon i programmet.

”Biggest loser” sänds på Sjuan, TV4 Play och C More på måndagar och tisdagar.

Här ramlar deltagaren Fredrik ”Frippe” Myrer ihop.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.