Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Biggest loser”-deltagare anklagas för sexistisk kommentar

Claus Nielsen ställer sig oförstående till kritiken och säger att kommentaren var på skoj.

”Biggest Loser”-deltagaren Claus Nielsen, 59, anklagas för att uttrycka sig sexistiskt efter att ha kommenterat Mona Erikssons, 23, klädsel och utseende.

– Varför ska jag behöva tåla att han kommenterar min kropp och mina kläder? säger hon till Expressen. 

Själv ställer han sig oförstående till kritiken och säger att det bara var på skoj. 

Claus Nielsen hamnar i blåsväder i kvällens program av ”Biggest Loser”. Efter att ha lagt opassande och sexistiska kommentarer om deltagaren Mona Erikssons utseende, konfronterar hon honom när deltagarna sitter samlade vid middagsbordet. 

– Jag hade ett linne på mig och du frågade mig ”vad heter de där hundvalparna”. Hur känner du kring det? Förstår du varför... säger Mona Eriksson. 

– Det förstår jag, men jag förstår inte varför du hade ett sånt linne på det viset, säger Claus Nielsen och kritiseras av de andra deltagarna vid bordet. 

”Tålde ingenting” 

Claus Nielsen ställer sig oförstående till kritiken och säger till Expressen att det inte var menat som något sexistiskt, utan bara något som flög ur honom.

– Jag sa det bara på skoj till henne, men sen har de gjort en fjäder till två hönor. De kör med mycket lögn också, tyvärr. Sanningen kommer inte fram i tv och det är för jävligt. 

Vad är sanningen?

– Jag sa det på ett skojigt vis och inte något allvarligt. Vi skojade allihopa, det var inte bara jag. Jag tycker det är löjligt. Riktigt löjligt – och det står jag för. 

”Förstår inte hur det känns att vara kvinna”

Mona Eriksson säger att hon fick småkommentarer hela tiden under inspelningen och att hon blir illa berörd när hon får veta vad Claus Nielsen sagt. 

– Att det är löjligt och att jag inte tål nånting? Kommentaren visar på oförstående och en oförmåga att sätta sig in i en annan situation. Han förstår inte hur det känns att vara kvinna och få ta såna kommentarer. Varför ska jag behöva tåla att han kommenterar min kropp och mina kläder? 

Hon tycker inte heller det verkar som att Claus Nielsen förstått kritiken och har efter händelsen inte mottagit någon ursäkt. 

– Hans svar när jag frågade varför han sa som han gjorde, så var det att jag hade ett opassande linne och det förklarar bara synen vad han har på mig och kvinnor överlag. Det var linnets fel liksom. 

”Programmet är klippt så jävla dåligt”

Efter inspelningen riktar Claus Nielsen även kritik mot produktionen som han tycker fokuserar för mycket på de negativa delarna i programmet. 

– De tar bara med det dåliga för att det ska bli skriverier. Programmet är klippt så jävla dåligt att det är fruktansvärt. De tar bara fram allt negativt hela tiden och vi gjorde allt för att det inte skulle bli negativt. 

”Biggest Loser” sänds måndagar på Sjuan och TV4 Play. 


Tv: Ytterligare deltagare tvingas avbryta inspelningen av ”Biggest loser”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.