Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Big Brother ställs in i flera länder: ”Enda rätta”

”Big brother” tvingas ändra på grund av corona

”Big brother” i Kanada bryter inspelningarna halvvägs in i den pågående säsongen, och i USA stoppar man castingen.

”Det är enda rätta saken att göra”, säger ”Big brother” Kanada-programledaren Arisa Cox i ett uttalande på hemsidan.

Svenska produktionen har i nuläget inga sådana planer.

”Det vi gör här och nu är att försöka minimera risken för smittspridning”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent, i ett mejl. 

Karantän-läget i landet påverkar produktionen och gör att de tvingas bryta i förtid, det meddelar Big Brother Kanada på sin sajt.

”Big Brother är ett hjärteprojekt för så många, och även om det smärtar att säga farväl till säsongen så är det enda rätta saken att göra”, säger programledaren Arisa Cox i ett uttalande.

Ingen vinnare kommer att utses, men i de sista avsnitten som nu visas ska det avslöjas vad vinstsumman i stället ska användas till. Det är ännu oklart hur deltagarna har reagerat på beskedet.

”Big brother” i Texas hade inledde tidigare i mars sin castingprocess, men har nu avbrutit projektet, meddelar de på sin hemsida.

Svenska ”Big brother” fortsätter enligt plan

Den svenska ”Big brother”-säsongen pågår för fullt i TV4 och på C More – och det finns i nuläget inga planer på att ställa in säsongen.

Joel Bendrik, exekutiv producent, säger att de gör allt de kan för att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt.

”Det vi gör här och nu är att försöka minimera risken för smittspridning så mycket som möjligt och säkra att produktionen fortsätter. TV4 tar hand om arbetsmiljön och följer de regler och råd som finns. Vi följer också rekommendationen att alla som kan ska jobba hemma” skriver han i mejlet.

Deltagarna är informerade om coronakrisen berättar Joel Bendrik..

På grund av coronaviruset tvingas ”Big brother” i Sverige dock göra förändringar. Egentligen skulle fler personer ha kommit in i huset under programmets gång, men programledaren Malin Stenbäck berättar på programmets Instagram att de inte kommer att skicka in några fler deltagare.

– Det är ju väldigt väldigt speciella tider vi lever i just nu. Coronaviruset har ju påverkat oss alla världen över och faktiskt även ”Big brother”-huset. Vi hade tänkt skicka in lite fler deltagare i huset, men det törs vi faktiskt inte så som situationen är just nu. Vi måste ta det säkra före det osäkra, säger Malin Stenbäck i videon på Instagram.

Så påverkas även ”Let's dance” av coronakrisen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.