Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Big brother”-deltagarens hotfulla ord: Ville ha ihjäl annan deltagare

Sami Jacobsson har haft tatueringar med nazistiska kopplingar.
Foto: TV4
Isabela Pereira har kastats ut ur huset efter att hon sa att hon ”hatar judar”.
Foto: Big Brother
Big brother är tillbaka efter fyra års uppehåll.

”Big brother” 2020 är i full gång – och programmet har skakats av flera skandaler. 

I måndags sa bland annat en deltagare att han skulle ”våldta vår nya deltagare i natt”. 

Nu kommer det fram ännu fler detaljer – och samma person ska ha sagt att han vill ha ihjäl en annan deltagare. 

”Det stämmer att deltagaren har betett sig mycket olämpligt och han har också blivit varnad”, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big brother” i ett sms. 

”Big brother” är tillbaka efter ett uppehåll på 4 år. 

Programmet har skapat flera rubriker bara under första veckan – och nu, under vecka två, fortsätter det. 

Deltagarna Kim Kamal och Isabel Pereira har kastats ut efter att ha pratat nedlåtande om judar, deltagaren Sami Jacobssons har ett mörkt förflutet med nazistsympatier och tatuerade över tatueringar som kopplas till nazism och vikt makt-miljö – bara dagar innan han gick in i huset. Expressen kunde sen avslöja att TV4 hade hjälpt Sami Jacobsson med att täcka över sina tatueringar.  

Både Sami Jacobsson och TV4 har dock sagt att Sami Jacobsson inte har några nazistiska värderingar i dag – utan att han har lagt det bakom sig. Men ändå hoppade två programledare av programmet – i protest mot Sami Jacobsson.

Även deltagaren Jessica Pamlin har valt att lämna ”Big brother”. 

– Det blev inte som jag hade tänkt mig här inne och jag saknar mina vänner och familj för mycket. Lite personliga grejer också, sa hon då. 

Och skandalerna fortsätter. 

I måndags ska en deltagare vid flera tillfällen ha gjort grova uttalanden om våldtäkt och flera tittare ifrågasatte hur han kunde få vara kvar i huset. I ett klipp som sprids i sociala medier visas deltagaren när han säger:

– Jag ska våldta vår nya deltagare i natt.

TV4 kallade deltagarens uttalanden för ”olämpliga skämt”.

– Det var olämpliga skämt som han också blev varnad för, sa Anders Edholm, pressansvarig för ”Big brother” på TV4.

Vad innebär en varning?

– Det är ju att produktionen tar in honom i bikten och säger åt honom att det inte är acceptabelt beteende. 

TV4:s varning till deltagaren

Men nu kommer det fram att deltagaren inte bara uttryckte sig grovt om våldtäkt. Under samma dag ska han även ha sagt att han vill ha ihjäl en annan deltagare, och han ska också ha kallat en deltagare för ”hora”. 

Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big brother”, bekräftar att deltagaren har betett sig illa. 

”Det stämmer att deltagaren har betett sig mycket olämpligt och han har också blivit varnad”. 

Hur många varningar kan man få utan att det blir konsekvenser? 

”Vid tre individuella varningar får man lämna programmet. Deltagaren har också bett om ursäkt för detta till de berörda i huset”, säger Joel Bendrik. 

Eva Rusz, är den första psykologen som ”Big brother” någonsin har haft. Hon jobbade med programmet mellan 2001 och 2003, och tog fram den första casting-policyn för programmet, innan hon bestämde sig för att sluta. 

– Dels ville jag inte. Men dels så tyckte de väl inte att jag gjorde ett bra jobb, antar jag. Jag var inte tillräckligt skandalinriktad. Jag tyckte att det började urarta, sa hon på onsdagen. 

Psykologen går också hårt åt årets casting och TV4. 

– Jag tycker att det är skrämmande att man väljer ut sådana människor, människor som uppenbarligen har väldigt komplicerade bakgrunder och därför inte har något skyddsnät för vad de ska säga verbalt. Där de dessutom är inlåsta i ett hus där allting förstärks. Allting blir mycket starkare inne i huset. Men säkerligen så är väl TV4 jättetacksamma för nu får de mycket mer uppmärksamhet. Det är det som är den tråkiga baksidan av det här. 


Här är alla skandaler i Big brother 2020

12 februari: Nyheter24 avslöjar att deltagaren Sami Jacobsson har ett mörkt förflutet.  Han har haft flera tatueringar med kopplingar till nazism – som han sedan valde att tatuera över – bara dagar innan han klev in i huset. 

13 februari: Kim Kamal och Isabel Pereira pratar nedsättande om judar – och kastas ut ur programmet. 

17 februari: Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson hoppar av programmet – i protest mot Sami Jacobssons medverkan.

17 februari: Deltagaren Jessica Pamlin väljer att lämna huset. ”Det blev inte som jag hade tänkt mig här inne och jag saknar mina vänner och familj för mycket. Lite personliga grejer också”, sa hon då. 

18 februari: En deltagare varnas efter att ha sagt: ”Jag ska våldta vår nya deltagare i natt”. 

18 februari: Expressen kan avslöja att TV4 hjälpte Sami Jacobsson att tatuera över sina tatueringar. 

20 februari: Det kommer fram att samma deltagare också ska ha sagt att han vill ha ihjäl en annan deltagare, och han ska också ha kallat en deltagare för ”hora”. 

Deltagaren syns med nazistsymboler och högerextrema tatueringar

Sami Jacobsson i ”Big brother”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.