Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Big Brother” blev Gynnings räddning bort från drogerna

Expressen träffade Carolina Gynning i slutet av augusti – här pratar hon om barnlängtan och nya lägenheten.
I en intervju med Aftonbladet berättar Carolina Gynning hur hennes medverkan i ”Big Brother” räddade henne – och fick henne att byta knark mot konst. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
”När jag blev inlåst i ”Big Brother”, det räddade mig, då blev det tre månader utan droger alls”, säger Carolina Gynning i Aftonbladet. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Carolina Gynning i ”Big Brother”. Foto: FOTO: KANAL 5
Carolina Gynning och Oliver de Paris under ”Big Brother”. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Under hela sitt liv har Carolina Gynning lidit av panikångest, vilket fick henne att söka sig till droger.

I en intervju med Aftonbladet berättar Carolina Gynning hur hennes medverkan i ”Big Brother” räddade henne – och fick henne att byta knark mot konst.

– När jag blev inlåst i ”Big Brother”, det räddade mig, då blev det tre månader utan droger alls, säger Carolina Gynning i Aftonbladet.

Ända sedan Carolina Gynning var liten, så har hon haft problem med ångest och panikattacker – även om hon inte förstod vad det var.

– Jag har haft mycket panikångest och ångest ända sedan jag var liten. Då visste jag inte vad det var. När andra personer sedan började prata om att man kan ha ångest och att det blir som ett mörker, då tänkte jag: Åh, det är ju det jag har, säger Carolina Gynning i Aftonbladet.

För att kunna hantera sina mörka känslor sökte sig Carolina Gynning till alkohol och droger – en metod som kanske fungerade i början, men som snart blev ohållbar.

– Man kan säga att jag använde fel metod i några år för att dämpa ångesten. Då var det alkohol och droger. I början mår du bra av drogerna, sedan blir det bara sämre, säger Carolina Gynning till tidningen.

Satt instängd i tre månader: ”Räddade mig”

Vändningen kom för profilen när hon 2004 var med i Kanal 5:s ”Big Brother”, och blev känd som skandaldrottning i hela Sverige. När hon satt instängd i huset i tre månader började Carolina Gynning tänka om kring sitt liv.

– När jag blev inlåst i ”Big Brother”, det räddade mig, då blev det tre månader utan droger alls. Det sjuka är att jag fick en riktig jävla tankeställare. Är det det här livet jag vill leva? Jag kände mig bara tom. Det var bara destruktivt, säger hon i Aftonbladet.

Låste in sig och målade

När Gynning kom ut ur huset var hon plötsligt jättekänd, vilket gav henne mer panikångest. Men den här gången vände hon sig till målandet i stället för drogerna.

– Målandet har hjälpt mig genom många perioder i livet. Redan från det att jag var ung. När jag blev en megakändis över en natt och fick en massa panikångest över det, så var det väldigt viktigt. Då låste jag in mig och målade i tre månader, berättar Carolina Gynning för Expressen.

Nu stöttar hon och mamma Agneta Gynning, som är gallerist, konstmässan Affordable art fair, som i år fokuserar på psykisk ohälsa.

Expressen har sökt Carolina Gynning.