Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Big Brother” är tillbaka – TV4 avslöjar nya planen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carolina Gynning.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Linda Rosing.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Gurkan Gasi
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND

Den populära dokusåpan ”Big Brother” gör comeback nästa år i TV4.

Under våren kommer deltagran sitta instängda i ett hus med kameror överallt – och denna gång så får tittarna chansen att ha ett finger med i spelet.

– Med dagens teknik och smarta telefoner så är Big Brother mer rätt i tiden än någonsin tidigare och vi ser verkligen fram emot att få göra ett helt nytt och modernt Big Brother, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

Nu kommer glädjebeskedet alla ”Big Brother”-fans har väntat på – den klassiska realityserien är tillbaka.

Nästa år kommer ”Big Brother” tillbaka i TV4, och den här gången får tittarna all makt.

– Vi ser verkligen fram emot att få göra ett helt nytt och modernt Big Brother. De tekniska förutsättningarna för att låta tittarna följa och styra vad som händer i huset är på en helt annan nivå idag och vi tror att det kommer locka den unga digitala generationen, men även en bredare publik som har följt Big Brother tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More film, i ett pressutskick.

Bygger upp ”Big Bother”-huset

Just nu håller ”Big Brother”-huset på att byggas i Stockholm. I huset kommer det finnas ungefär 50 kameror och 90 mikrofoner, för att deltagarna ska vara konstant bevakade under sin tid i serien. Serien kommer sändas dygnet runt på TV4 Play och Cmore, och med sändningar varje vardag i Sjuan.

Vill man vara med i ”Big Brother” så kan man börja söka i dag, den 24 september. Men TV4 vill ha ett ”tvärsnitt” av befolkningen.

– Castingen ser lite annorlunda ut än tidigare säsonger av Big Brother. Det vi söker nu är ett tvärsnitt av Sverige som det ser ut idag, främst i åldern 20-30 år, medvetna personer som har koll på sin omvärld, är verbala, har humor och det lilla extra. Annorlunda är bra, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, ett i pressutskick.

Tittar du på dokusåpor?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.