Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Big Bang Theory”-stjärnans miljonregn – berättar om alla pengar

Kaley Cuoco, 35, fick över 9 miljoner kronor för varje avsnitt av tv-serien ”Big Bang Theory.”
Foto: JUAN RICO/FAMEFLYNET / STELLA PICTURES
Kaley Cuoco, 35, fick över 9 miljoner kronor för varje avsnitt av tv-serien ”Big Bang Theory” och är en av de tv-skådespelerskor med högst lön någonsin.
Foto: ADMEDIA/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Kaley Cuoco vid Golden Globes.
Foto: STEWART COOK/REX / STEWART COOK/REX REX FEATURES

Kaley Cuoco, 35, fick över 9 miljoner kronor för varje avsnitt av tv-serien ”Big Bang Theory.”

Nu berättar stjärnan hur hon lyckades bli en av de högst betalda tv-skådespelerskorna någonsin – och hur chockad hon blev efter samtalet med cheferna.

– Vi tittade på varandra och vi liksom ”Vad fan hände precis?”, berättar Cuoco i Variety.

I tv-branschen är det ovanligt med jämlika löner och det är snarare regel än undantag att männen tjänar mer. Men Kaley Cuoca behövde aldrig kämpa för att få samma lön som hennes manliga motspelare i ”Big Bang Theory.” 

– Jag visste att jag var en jämlike från första dagen och det ifrågasattes aldrig - vilket jag alltid kommer att uppskatta, eftersom det satte en standard för mig, förklarar hon i en intervju i Variety.

”Big Bang Theory”- och ”The Flight Attendant”-stjärnan avslöjar också hur det gick till när hon och medspelare lyckades säkra megalönen på en miljon dollar (över nio miljoner kronor) per avsnitt under säsong 8. 

Kaley Cuoco, spelade Penny, och motspelaren Johnny Galecki, som spelade Leonard Hofstadter.
Foto: CBS

Löneförhandlade tillsammans

Stjärnorna samlades helt enkelt tillsammans för en löneförhandling med cheferna, efter att showen visade sig vara en stor hit. Det gick vägen. Kaley Cuoca och Johnny Galecki, som spelade Leonard Hofstadter i showen, trodde först inte det var sant när de lyckades ro nya lönen i hamn.

– Vi tittade på varandra och vi liksom ”Vad fan hände precis?” Ska vi gå ut och äta middag? Ska vi fira? Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, berättar Cuoca.

Att bli en av de högst betalda skådespelerskorna på tv gav henne en ekonomisk trygghet hon alltid kommer att vara tacksam för:

– Det var en välsignelse. Jag kunde ta hand om många saker i mitt liv och min familj, och jag kommer alltid att vara tacksam för det, säger hon.

Serien ”The Big Bang Theory” gick i graven efter tolv säsonger. Cuoco är just nu aktuell i ”The Flight Attendant” där hon spelar flygvärdinnan Cassandra Bowden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.