Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biancas bluff med Pernilla – lurade alla

Bianca Ingrosso bluffade i början av sin karriär.
Samtalet mellan Bianca Ingrosso och Kristian Luuk innehåller en del avslöjanden.
Bianca Ingrosso berättar allt i ”Luuk och Hallberg”.
Pernilla Wahlgren hjälpte sin dotter till framgången.
Foto: SVEN LINDWALL

Hon är en av landets största influencers – men början av hennes bloggkarriär var en bluff.

I ”Luuk och Hallberg” avslöjar Bianca Ingrosso att mamma Pernilla Wahlgren tvingades blogga som om hon var sin tonårsdotter, för att Ingrosso inte orkade.

– Så då satt mamma uppe på nätterna i bland och bloggade åt mig, berättar Bianca Ingrosso i SVT-programmet. 

I dag är Bianca Ingrosso, 24, en av Sveriges allra största influencers. Hon tjänar miljontals kronor om året och har sålt ut Globen med sin livepodcast.

För Kristian Luuk berättar Bianca Ingrosso hur karriären började, och att det kanske inte var så självklart som man kan tro.

– Allt detta började med en blogg. Jag har hört att det inte var du som drog i gång den, utan det var mamma Pernilla som sa ”Nu Bianca har jag startat din blogg”, berättar Kristian Luuk.

Bianca Ingrossos erkännande

”Wahlgrens värld”-profilen erkänner att så var fallet. Men inte nog med det, när Ingrosso inte orkade blogga så gjorde mamma Pernilla Wahlgren det åt henne – utan att läsarna visste om det.

– Jag fick en förfrågan att börja blogga, och sen tyckte jag att det var dötrist, jag orkade inte ta bilder, jag tyckte det var så jobbigt att sätta mig vid datorn och skriva. Så då satt mamma uppe på nätterna i bland och bloggade åt mig. Jag var verkligen en typisk tonårsdotter som låg hemma hela dagarna, jag skolkade ofta från skolan. Jag mådde inte psykiskt så bra, berättar Bianca Ingrosso i ”Luuk och Hallberg”.

Bianca Ingrosso avslöjar att Pernilla Wahlgren inte bara hjälpte henne att blogga, utan att hon skrev som om hon var sin tonårsdotter.

Pernilla Wahlgren censurerade

Under Ingrossos tonår hade hon och Pernilla Wahlgren en turbulent relation med mycket bråk – och just de bråken gjorde att Bianca Ingrosso kände sig mer motiverad att skriva av sig i bloggen. Men vad hon skrev föll inte Pernilla Wahlgren i smaken.

– När vi bråkade, då bloggade jag. ”Mamma!”, jag sa liksom verkligen allt och väldigt för mycket. Då gick hon in i efterhand och ändrade, avslöjar hon.

”Luuk och Hallberg” sänds lördagar 21.00 på SVT.

Expressen har sökt Bianca Ingrosso för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.