Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bianca slog rekord i ”Sommar i P1” – väljs ändå bort av lyssnarna

Tommy Ivarsson, Katarina Wennstam, Sara Danius (pappskylten), Hanna Hellquist, Olof Röhlander, Tomas Sjödin, David Eberhard och Mikkey Dee är värdar när Vinter i P1 firar 10-årsjubileum. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bianca Ingrosso. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Tommy Ivarsson. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Eberhard. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Olof Röhlander. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mikkey Dee. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Katarina Wennstam. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hanna Hellquist. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tomas Sjödin. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 10

Bakom rockvärldens kulisser och kampen om jämställdhet.

Det ser ut att bli varierade ämnen i årets "Vinter i P1".

Mikkey Dee och Katarina Wennstam är två av de åtta vintervärdar som SR lyssnarna valt ut som sina favoriter.

Bianca Ingrossos sommarprat i ”Sommar i P1” var ett av det mest lyssnade sommarpratet någonsin. Redan efter en vecka slog hon rekord då hennes sommarprat hade över en miljon unika lyssnare. Trots detta valdes hon inte av lyssnarna till att bli vintervärd. Årets vinterpratare valdes nämligen ut genom att tittarna fick rösta fram sina gamla favoriter på Sveriges Radios hemsida.

– Hon var högt önskad men inte så högt då som de andra, säger Bibi Rödöö, programchef.

Bakom Rockvärldens kulisser

Någon som däremot blev vald som en av lyssnarnas favoriter var trummisen Mikkey Dee, 55. Han spelar trummor i den tyska rockgruppen Scorpions men är främst känd från bandet Motörhead där han spelade i 24 år. I somras debuterade Dee som sommarpratare, avsnittet blev uppskattad av lyssnarna som nu ville höra mer om trummisens liv. I Mikkey Dees vinterprogram utlovar han en blandning av humor och allvar, när han ska ta med lyssnarna bakom rockvärldens kulisser, hela vägen backstage.

– Jag får hoppas att folk tycker att det är intressant att lyssna på för man tar in dem i en värld som är ganska unik faktiskt, säger han.

Under sina 36 år som trummis och genom resor till alla jordens hörn har han samlat på sig många historier i bagaget.

– Det mesta är ganska humoristiska grejer som har hänt, de första turnéerna, hur dålig man är på engelska och hur det kan ställa till det ibland. Jag kommer bjuda på mig själv litegrann från när man varit ute och röjt, både lite oskyldiga delar och roligare, säger Mikkey Dee.

 

 

Kampen för jämställdhet

Journalisten och författaren Katarina Wennstam, 45, höll i somras ett sommarprat om jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. 

– För mig så handlar ena delen av det här om att kämpa mot det sexuella våldet och den andra delen handar om att kämpa för den sexuella lusten. Kvinnan ska ha rätt till sin sexualitet, säger Katarina Wennstam

Sommarpratet fick fin respons och uppskattades av lyssnarna som röstade även henne till vintervärd. Katarina Wennstans vinterprogram kommer att vara en fortsättning på sommarpratet eftersom hon känner att hon har mer att prata om inom ämnet.

– Jag vet inte hur man inte kan vara berörd av de här frågorna. Jag vet inte hur man gör för att inte vara engagerad när det gäller jämställdhet, säger hon.

”Vinter i P1” sänds i Sveriges Radio från juldagen till och med nyårsdagen, två gånger per dag, 13.00 och 22.05. Podden släpps 07.00 varje dag i Sveriges Radio Play och där poddar finns.