Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bianca Ingrossos ärliga video om bulimin

Bianca Ingrosso är ständigt aktuell, senast i "Wahlgrens värld" på Kanal 5.
Profilen reagerar mot de populära Instagram vs reality-bilderna.
I sin frågevideo på Youtube berättar Bianca Ingrosso att hennes bulimi är tillbaka.Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / IBL Bildbyrå

Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon haft en ätstörningsproblematik, och hon kämpar fortfarande.

I en frågevideo på Youtube berättar profilen nu att hennes bulimi är tillbaka, samtidigt som hon kritiserar trenden ”Instagram vs reality”.

– Det som pågår just nu, precis som att jag pratar om det, tror jag kan drabba mer än vad folk tror. Det tar jag på väldigt stort allvar, säger Bianca Ingrosso i videon.

”Wahlgrens värld”-profilen Bianca Ingrosso, 25, har länge kämpat mot bulimi, något hon bland annat berättat om i sitt sommarprat 2018. I en fråga-svar-video på sin Youtubekanal berättar nu Ingrosso att hon fortfarande har en ätstörning.

– Jag har fått frågan min bulimi så pass mycket att jag ibland kräks, och svaret på den frågan är ja. Jag kräks absolut inte lika ofta längre men jag lider ju som sagt av att jag är väldigt nära till hands med min ångest, säger hon i videon.

Bianca Ingrosso berättar om bulimin

Ingrosso fortsätter med att förklara att bulimin är kopplad till hennes ångest, och inte bara mat och utseende.

– Jag får panik väldigt ofta. Det är inte bara kring mat, utseende och kroppshets. Min bulimi är väldigt kopplad till min ångest. Ibland kräks jag, och jag skulle hundra procent säga att jag lider väldigt mycket av min bulimi. Ibland har jag den i schack och hittar så många bra lösningar. Men det finns jobbiga dagar med min bulimi, säger hon.

Den senaste tiden har ”Instagram vs. reality” blivit en trend på sociala medier – att visa två varianter av samma bild, där den ena är mer smickrande än den andra. Men Bianca Ingrosso tror att fokuset på kroppar kan förstöra mer än det hjälper.

– Det som pågår just nu, precis som att jag pratar om det, tror jag kan drabba mer än vad folk tror. Det tar jag på väldigt stort allvar, säger hon.

Här kan du få hjälp

Om du lider av en ätstörning finns det flera platser dit du kan vända dig för råd, stöd och hjälp. 

Om du är under 18 år kan du kontakta en ungdomsmottagning eller din vårdcentral. Är du över 18 år kan du vända dig till vårdcentral eller psykiatrisk mottagning.

Ätstörningar på 1177

Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar

Tjejzonen - Ätstörningszonen

Kunskapscentrum för ätstörningar (KÄTS)

Influencern berättar om kärleken till Phillipe Cohen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.