Ingrossos miljoner – så mycket tjänar hon

”Jag har jobbat så sinnessjukt hårt”, säger Bianca Ingrosso om sina ekonomiska framgångar
Foto: HANS SHIMODA / IBL
Bianca Ingrossos bolag har gjort ett toppår.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYR?N

Bianca Ingrossos bolag har gjort ett kanonresultat – förra årets omsättning ökade från 6,7 miljoner till 17,4 miljoner kronor.

Det gör 24-åringen till en av landets mest framgångsrika influencers, nu kommenterar hon succén:

– Jag har jobbat så sinnessjukt hårt, säger hon i en Youtubevideo.

Influencern och tv-profilen Bianca Ingrosso, 24, syns i egna realityserien ”Wahlgrens värld” på Kanal 5, och som domare i ”Talang” på TV4. Hon driver ett Instagramkonto med en miljon följare, Youtube-kanal och podcast. Samtidigt har hon två egna varumärken. 

Och hårt arbete lönar sig – det visar de storslagna siffrorna.

Bianca Ingrosso AB har ökat omsättningen från 6,7 miljoner kronor förgående år till drygt 17,4 miljoner. Det innebär intäkter på nästan 1,5 miljoner kronor varje månad. Resultatet efter skatt blev drygt 8,5 miljoner.

Det egna kapitalet, skillnaden mellan tillgångar och skulder, var 10 654 460 kronor. 

”Omsättningen har ökat väsentligt jämfört med förgående räkenskapsår då bolaget har ökat intäkterna från såväl tv-produktioner som från övriga uppdrag”, står det i årsredovisningen.

Har skett ägarförändring

I årsredovisningen framgår även att Bianca Ingrosso inte längre äger bolaget direkt. 

”Efter räkenskapsårets slut har en ägarförändring skett och bolaget ägs nu av ett holdingbolag.”

I februari i år varumärkesskyddade Bianca Ingrosso sitt eget namn samt varumärket ”By Ingrosso” hos PRV. 

Det handlar bland annat om väskor för bärbara datorer, mobilfodral, ädelstenar, juvelerarvaror, smyckesskrin, trycksaker, konstföremål och skrivböcker för skolan.

Hennes ombud vid registreringen var ett bolag med säte i Malta, ett land som är känt för att ha mycket gynnsamma skattevillkor.Bianca Ingrosso: ”Tar ut mindre summa i lön”

Nyligen publicerade Bianca Ingrosso en Youtubevideo där hon svarade på följarnas frågor – en av dem rör hur mycket pengar hon tjänar.

– Jag tycker inte det är en grej att prata om pengar, så länge man inte tycker man är bättre för att man tjänar mer än andra. Och jag tycker inte att jag är bättre än andra för att jag tjänar mer, det är bara siffror för mig. Det värderar inte mig som människa, säger hon och fortsätter:

– Jag fakturerar mer än 400 000 kronor i månaden, men jag tar inte ut det som lön, eftersom jag har ett aktiebolag. Jag tar ut en mindre summa än så i lön varje månad.

I videon svarar Bianca Ingrosso också på hur mycket pengar hon gör av med varje månad:– Jag spenderar olika varje månad. Vissa månader handlar jag jättemycket, och åker mer Ubers än vanligt beroende på hur jag jobbar. Det är ganska mycket beroende på mitt jobb.

Nyligen köpte Bianca Ingrosso sin drömlägenhet – en 3:a på 97 kvadratmeter på fashionabla Östermalm i Stockholm. På Youtube kommenterar hon köpet, som är det dyraste hon gjort.

– Den kostade mer än nio miljoner. Jag skäms inte över det. Jag har jobbat så sinnessjukt hårt, och jag skiter i vad ni som säger att influencer inte är ett jobb säger. Jag har två egna varumärken som jag jobbar med dagligen. Jag gör ett tv-program som spelas in 10 månader om året.

Expressen har sökt Bianca Ingrosso.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.