Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bianca går emot Löwengrips påstående: ”Det är ingen lek”

Maria Brander: "Ärligheten kan bli hennes räddning"
Löwengrip konstaterat att hon tror att influencerbranschen är i gungning, och att företag börjat inse att det inte är så lönsamt med influencers som man kanske har trott.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Bianca Ingrosso håller inte med Löwengrip.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Isabella Löwengrip anklagas för att ha köpt Instagram-kommentarer i samband med ett samarbete.

Nu slår bloggaren tillbaka mot påståendet – samtidigt som hon menar att hon är nära ett sammanbrott.

”Ska jag vara ärlig så vet jag inte hur mycket mer jag klarar av”, skriver Isabella Löwengrip i ett Instagraminlägg.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 29, går igenom en tung period, där hennes bolag går dåligt och hon har tvingats ställa in en flytt till USA för att företagen går sämre än hon gett sken av. Profilen har också tvingats sparka personal och sälja sitt lyxiga hus på Lidingö utanför Stockholm.

De senaste dagarna har Löwengrip anklagats för att ha köpt kommentarer till ett Instagraminlägg som var sponsrat av ett glasögonföretag. I samband med anklagelserna har också tampongföretaget Ellen valt att avsluta sitt samarbete med Isabella Löwengrip, även om de inte bekräftar att det har ett samband med påståendet om köpta kommentarer.

”Har inga problem att ta ansvar för mina handlingar”

Nu slår Isabella Löwengrip tillbaka mot anklagelserna, och menar att hon och hennes företag undersöker vem som kan ha köpt kommentarerna.

”Jag har inga problem med att ta ansvar för mina handlingar eller erkänna när jag har gjort något fel. Att vara öppen med mina beslut och mina misstag har varit min främsta prioritet de senaste månaderna. Men faktumet att det finns människor som vill se mig falla ännu djupare är verkligen sårande. De senaste dagarna har jag blivit anklagad för att köpa kommentarer till ett Instagram-inlägg där jag samarbetade med Chimi eyewear. Jag har ingenting med det här att göra, och det har inte heller någon i mitt team – det är externt sabotage och vi håller just nu på att undersöka hur det ens är möjligt att skicka falska kommentarer till någon”, skriver Isabella Löwengrip på Instagram på onsdagen.

Löwengrip slår tillbaka

Bloggaren skriver att det bryter ner henne att se att någon annan är besluten att förstöra för henne – samtidigt som hon kämpar med andra delar av karriären.

”Att veta att det finns någon där ute som försöker få det att se ut som om jag manipulerar mina kommentarer bryter ner mig. Jag har blottat mig själv totalt angående vad jag går igenom och det enda jag behöver nu är en möjlighet att resa mig upp igen. Men ska jag vara ärlig så vet jag inte hur mycket mer jag klarar av”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/B4zV4ApHzVP/

Bianca Ingrossos svar: ”Helt tvärtom”

I en intervju med Expressen har Löwengrip konstaterat att hon tror att influencerbranschen är i gungning, och att företag börjat inse att det inte är så lönsamt med influencers som man kanske har trott.

Ett påstående som Bianca Ingrosso helt motsätter sig. På Breakits evenemang ”Retail tech” sa Bianca Ingrosso att influencerbranschen har blivit en mer riktigt bransch än den var för några år sedan.

– Jag skulle säga helt tvärtom. Att influencervärlden är på väg ned? Nej det håller jag verkligen inte med om. Det är mer på riktigt. Folk ser det som en riktig business och det tycker jag, ifrån vårt håll är ganska skönt, att folk tar oss på allvar. Det här är ingen lek, sa Bianca Ingrosso på evenemanget ”Retail tech”, skriver Breakit.

Expressen söker Isabella Löwengrip för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.