Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG

Bianca berättar om hatet efter aborten

Publicerad

Bianca Ingrosso berättade tidigare i år att hon gått igenom en abort – något som hon beskriver som det "mest smärtfulla och hemskaste" i hennes liv.

Nu berättar tv-profilen och bloggaren om reaktionerna hon fått efteråt. 

– De klarar inte av att jag är för öppen, berättar hon i Morgonpasset i P3.

Det var i somras som tv-profilen och bloggaren Bianca Ingrosso valde att vara öppen om att hon gått igenom en abort tidigare i sitt liv.

I en videoblogg berättade hon då om det negativa med att vara kvinna och kom in på preventivmedel och mens – då säger hon även att hon gått igenom en abort.

– Det mest smärtfulla och hemskaste jag gått igenom, säger Bianca Ingrosso i videobloggen.

 

LÄS MER: Hatet mot Bianca – efter bröstbilden 

 

I Sveriges Radios program "Morgonpasset" i P3 berättar Bianca nu om reaktionerna som mötte henne efter att hon delat med sig av sin erfarenhet.

– Den yngre generationen är alltid stöttande, det är de äldre som alltid har en åsikt, säger hon i programmet under lördagen och fortsätter:

– De klarar inte av att jag är för öppen. De tycker jag säljer mig själv, att jag är vidrig. ”Hur kan du gå ut med det här? Har du ingen integritet?”, säger hon i intervjun med P3.

 

Bianca Ingrosso har fått mycket mejl

Bianca Ingrosso berättar att många har hört av sig till henne och sagt att de har räddat henne från ätstörningar och att hennes lättsamma sätt om att prata om sådana ämnen har kunnat hjälpa dem.

– Ingen pratar om när man gör abort, ingen pratar om missfall, ingen pratar om ätstörningar, det ska bara lösas i tysthet, säger Bianca Ingrosso vidare i intervjun.

 

LÄS MER: Bianca Ingrosso om tuffa aborten

 

Bianca Ingrosso syns med mamma Pernilla Wahlgren i Kanal 5-programmet "Wahlgrens värld" och hon har även en Youtube-kanal med över 86 000 prenumeranter. Där delar hon med sig av vardagen med familj och vänner. 

 

LÄS MER: Biancas vändning efter kärlekskrisen 

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag