Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beyoncés starka ord: ”Varit i helvetet och vänt”

Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS
Foto: FRANK MICELOTTA / AP INVISION
Foto: CRYSTAL PICTURES / STELLA PICTURES CRYSTAL PICTURES
Foto: PICTUREGROUP/REX/SHUTTERSTOCK / PICTUREGROUP/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Världsstjärnan Beyoncé berättar öppenhjärtigt  i Vogue att hon har varit i helvetet och vänt.

Artisten har sedan länge känt sig vilsen bland kroppsideal och relationer – vilket förändrades efter den senaste graviditeten.

"I dag känner jag mig så mycket vackrare, sexigare och mer intressant. Mycket mer kraftfull", skriver hon själv.

Beyonces brev i klassiska septembernumret av Vogue, där hon även pryder omslaget, har fått stor uppmärksamhet.

Efter födelsen av världsstjärnans första barn berättar Beyoncé Knowles-Carter, 36, att hon trodde på allt samhället sa henne om kroppsideal. Sångerskan pressade sig hårt för att förlora den vikt som tillkom under graviditeten.   

I samband med tvillingarnas födsel berättar hon att synsättet på livet förändrades fullständigt.

"Jag var svullen från blodförgiftning och var sängliggande under en månads tid med tvillingarna. Min egen och mina barns hälsa var i fara. Min man var en soldat och verkligen ett stort stöd för mig. Jag är stolt över att ha bevittnat hans styrka och utveckling som man, en bästa vän och pappa", skriver hon.

"Jag behövde tid för återhämtning"

Beyoncé beskriver att hon gick in i ett överlevnadsläge under den tuffa perioden av graviditeten. Efter kejsarsnittet blev hon kvar på sjukhuset och magen kändes annorlunda då det var en stor operation att genomgå. Maken Jay Z, 47, stöttade henne genom den svåra tiden.

"Jag behövde tid för att läka och återhämta mig. Under återhämtningen gav jag mig själv kärlek och trivdes i att vara kurvigare. Jag accepterade hur min kropp ville vara just då. Efter sex månader började jag att förbereda mig för festivalen Coachella och blev tillfälligt vegan. Jag gav även upp kaffe, alkohol och alla sorters fruktdrinkar. Men jag var tålmodig och trivdes i mina kurvor. Mina barn och min man gjorde det också", skriver hon.

https://www.instagram.com/p/BmI27Y9lc78/?taken-by=beyonce

Dörrar som öppnas

När världsstjärnan startade sin karriär för 21 år sedan, fick hon höra att det var svårt för henne att hamna på förstasidan av magasin med förklaringen att "svarta människor inte säljer". Beyoncé har motbevisat den myten. 

"Det är viktigt för mig att hjälpa till med att öppna dörrar för yngre artister. Det finns så många kulturella och sociala barriärer, jag vill göra vad jag kan för att kunna presentera en annan synvinkel för människor som kanske känner att deras röst inte betyder något. Skönhet i sociala medier är demokratiskt, där har alla något att säga till om. Allas röster räknas och alla har en chans att måla världen ur deras eget perspektiv", förklarar hon.

Beyoncé berättar vidare att hon kommer från en familj där män missbrukat sin makt i relationer. Då artisten insåg i efterhand att relationerna var osunda kunde hon lösa sina egna konflikter.

Beyoncé om förändringen

Artisten upplever att hon varit i helvetet och vänt. Hon förklarar att inget är svart eller vitt och är tacksam för vartenda ärr hon har. Stjärnan har genomgått både svek och hjärtesorg.  

Då Beyoncé blickar tillbaka på kvinnan hon var i tjugoårsåldern ser hon en ung dam som växte in i självsäkerheten, men som samtidigt ville tillfredsställa alla i sin omgivning. 

Sångerskan säger att hon gärna slipper struktur. Hon älskar att vara fri och känner sig inte levande utan skapandet. Under unga år lärde Beyoncés mamma henne vikten av att inte bara vara sedd utan att även se sig själv. 

"I dag känner jag mig så mycket vackrare, sexigare och intressantare. Mycket mer kraftfull. Som mamma till två döttrar är det viktigt att de kan se sig själva som chefer och att de kan skriva sitt eget manus. Jag vill det samma för min son, att han ska veta att han kan vara stark och modig men också känslig och snäll".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.