Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Betygen – här är outfitsen som stack ut på röda mattan

Den stora filmfesten är här! 

Guldbaggegalan hålls under måndagskvällen på Cirkus i Stockholm. 

Och på röda mattan fick vi se en hel del svartklädda kändisar – som en reaktion på höstens #Metoo- och #tystnadtagning-rörelser.

Expressens modeexpert Josefin Grunér om klänningarna, kavajerna och outfitsen som stack ut på röda mattan. 

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Daniel Paris

Daniel Paris brukar inte vara rädd för att våga lite färg – och det är han inte den här gången heller. Kul! Han klär fint i sin lilamönstrade smoking, och plockar även upp färgen i flugan. Till det har han blankputsade skor och en välkammad frisyr. 

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Clara Henry

Programledaren Clara Henry i en ljusrosa klänning med blomdetaljer som passar hennes stil perfekt. Rosetten i halslinningen på klänningen är en fin detalj som lyfter hela looken. Men även om det kan vara coolt att bryta av med sneakers till en annars väldigt söt outfit hade jag nog föredragit ett par ljusa pumps med spetsig tå i det här fallet.

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Katarina Sandström

SVT-profilen Katarina Sandström i svart klänning med fransdetaljer, som lyfter den annars lite enklare klänningen. Fint matchat med smycken i guld och rejäla örhängen, som är en av de stora trenderna just nu. 

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Pekka Heino

Programledaren Pekka Heino prickar in en av höstens stora trender, som fortfarande håller i sig – sammet! Färgen klär honom väldigt bra och han är stilig i fluga, men det blir kanske lite mycket av det goda med kråset på skjortan. En vit smokingskjorta med svarta knappar hade gett en mer balanserad look. 

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Alexandra Pascalidou 

Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou bär en klänning från svenska Ida Sjöstedt, med spetsdetaljer som är precis lagom. Helt rätt med prickarna upptill och sparsamt med accessoarer till den lite mer dramatiska klänningen. Supersnyggt!

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Loreen

Wow! Loreen är verkligen råcool i svart satin med dramatiska ärmar och hög hals. Till det kör hon på enkla guldringar i öronen och mörka läppar. 

Den nya blonda, korta frisyren lyfter även fram Eurovison-stjärnans drag på ett fantastiskt sätt.

Foto: Olle Sporrong

Jonas Sjöstedt

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt kör på en lite mer avslappnad stil, med kraglös skjorta och öppen kavaj, och han klär fint i den mörkblå färgen. Men nja, han hade gärna fått festa till det lite mer.

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Ellen Bergström

Skådespelerskan glänste – i dubbel bemärkelse – i paljettklädd böljande långkjol och långärmad topp med djup urringning från Valerie. Hon gör helt rätt som kompletterar looken med en stram uppsättning och enklare smycken.

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Rickard Söderberg

Operasångaren Rickard Söderberg är känd för att inte vara rädd för att ta ut svängarna på röda mattan – och den här gången är inget undantag! 

Han satsar på svart kavaj i lyxigt blankt material, klackar och skarpt markerade ögon – en stil som känns helt rätt för honom. Den vackra broschen lyfter looken på ett fint sätt, men jag hade gärna sett en ring som gick lite mer i samma stil.

Foto: Olle Sporrong

Gina Dirawi

Full pott! Programledaren Gina Dirawi strålar verkligen på röda mattan i vit satinklänning med vackert draperad urringning. Färgen passar henne perfekt och hon ser härligt lyxig ut, med slätkammad snedbena, nätt väska och enkla silversmycken. 

Foto: Olle Sporrong

Lisa Nilsson

Sångerskan Lisa Nilsson bär en svart V-ringad klänning med markerad midja och vacker drapering som passar henne väldigt bra. Hon matchar fint med romantiska lockar och droppformade örhängen. Här tycker jag dock att ett par rejäla statement-örhängen hade lyft outfiten ytterligare!

Micael Bindefeld

Festfixaren Micael Bindefeld får också han pluspoäng för att han har vågat ta ut svängarna i sin klädsel, kul!

Men kombinationen av färgen på kavajen, gulddetaljerna på kragen och kedjan i kavajfickan gör dessvärre att det kanske blir lite väl mycket skeppar-känsla för min smak.

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Stellan Skarsgård

Skådespelaren Stellan Skarsgård satsar på en klassisk och stilren look – och det klär honom. Han känns både stilig och bekväm. Rolig detalj med den lite glittriga slipsen till också!  

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra har ibland fått kritik för att hon kör på lite för säkra kort på röda mattan. Men nu gör den före detta M-ledaren storstilad comeback! Den guldglittriga klänningen med markerad midja passar henne perfekt, och hon matchar fint med ett par rejäla örhängen. Supersnyggt!

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Johannes Bah Kuhnke

Kulturministern Alice Bah Kuhnke, som nyligen utsågs till Sveriges bäst klädda kvinna på Elle-galan, är inte ensam om att ha stil i familjen Bah Kuhnke. Även maken Johannes  vet hur man sticker ut på röda mattan. 

Det är inte alla som kan bära upp en dubbelknäppt kavaj, men skådespelaren och musikalartisten gör det på ett oklanderligt sätt. Snyggt!

Shima Niavarani

Skådespelerskan Shima Niavarani är klassiskt galasnygg i svart långklänning med silverdetaljer och draperade ärmar. Just mönstrade kläder är en av de stora trenderna vi ser i vår. 

Hon matchar det hela perfekt med en romantisk uppsättning, droppformade örhängen och en röd liten väska. Fint att hon plockar upp samma röda färg i läppstiftet också!

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Christine Meltzer

Kanal 5-profilen Christine Meltzer prickar in två av höstens stora trender, som fortfarande håller i sig – både prickar och volanger! 

Perfekt med stora örhängen till – men en stramare uppsättning och röda läppar hade nog lyft outfiten ytterligare.

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Anna Hedenmo

Också SVT-profilen Anna Hedenmo satsade på mycket mönster. Snyggt! 

Hon väljer en blå färg som passar henne väldigt bra, och volangdetaljerna på klänningen lyfter looken på ett fint sätt. Klänningen känns kanske liite, lite för somrig för tillfället dock. 

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Hedda Stiernstedt

"Vår tid är nu"-skådespelerskan Hedda Stiernstedt ser helt fantastisk ut i svart polo och dramatisk chiffongkjol med släp och hög slits.

Stilen kompletteras perfekt med en blank, stram uppsättning, enkla guldringar i öronen och sylvassa klackar. Hatten av!

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Lia Boysen 

Skådespelerskan Lia Boysen går mot strömmen och väljer bort klänningen. Och det gör hon helt rätt i! 

Sidendetaljerna på byxorna och kavajen ger en coolt sportig känsla och hon matchar snyggt med en topp i mesh och blomdetaljer – som känns helt rätt just nu. 

Sandalerna har dock lite för mycket strandkänsla för röda mattan – ett par pumps till hade gett full pott!

Magnus Skogsberg Tear

Magnus "Ica-Sebastian" Skogsberg Tear väljer en lite rockigare stil med stövlar och avslappnad backslick – och den passar honom väldigt bra! 

De vita slagen och detaljerna på smokingen lyfter looken och gör den extra intressant.

Det blir dock kanske lite mycket av det goda med både rosett och fransar på scarfen.  

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!