Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betygen: De var bäst i ”Så mycket bättre”

Expressens Maria Brander sätter getingbetyg på alla låtar i andra avsnittet av "Så mycket bättre" på TV4.

Christer Sjögren 

”Only the dead fish follow the stream”

Den här tolkningen är så otidsenlig att den faktiskt går varvet runt och känns fräsch! Med tung virvel, synthmelodier, fiolslingor och den där patenterade mörka rösten skapar Sjögren ett sound som vibrerar av dramatisk åttiotalsnostalgi.

 

Albin Lee Meldau

”My favorite lie”

Det bor chockerande mycket svärtad röst i den där aviga kroppen. Sångaren brer fett med trasigt Joe Cocker-rasp över fyndigt vackra ”Min favoritvals”. Men borde fortfarande hushålla bättre med dramatiken, för att undvika känslan av audition till Scenskolan.

 

Charlotte Perrelli 

”That’s what I get”

Med gospelkänsla och medryckande handklapp, framstår Perrelli som ett slags besjälad Carola light med typiskt vibrato och allt. Tyvärr matchar rösten inte ambitionerna. Perrelli är inte tillräckligt av mäktig sångdiva för att vi ska nå full förlösning.

 

Stor 

”Nowhere in this world”

Det börjar med lite vocoder och marimba, innan Stor rullar ut en modernt tjock autotune-matta över hela låten. Det blir lite för mycket för min smak, men Stor ska ha beröm för att han uppträder med Hoffstens landstingskäpp pimpad till klassisk ”pimp stick”.

 

Eric Gadd 

”Hit me with your love thing”

Garanterat kvällens konstigaste tolkning. Gadd drar på ett skönt funkigt sväng, men matchar det med så loj och autotunad sång, att man lite undrar om allt bara är en bisarr ploj. Borde kunna göra mer av den där respektingivande översteprästauran.

 

Linnea Henriksson 

”Dance on your grave”

 

Maracasröj är ju ändå modigt! Henriksson sjunger ”Dansa på min grav”, och ger oss säsongens första låt som faktiskt är poppigt catchy. Snyggt arr med suggestivt lockande orientalisk känsla, även om passagen om att ”spöka” andas lite Regina Lund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.