Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Betyg: Så bra var tolkningar i "Så mycket bättre"

Den här veckan var det Icona Pops tur att hyllas av de andra artisterna. Expressens Anders Nunstedt sätter betyg på artisternas versioner av pop-duons låtar. 

Eric Saade

"I got the world"

En ny r’n’b-flört från Saade, som drar ner tempot och intensiteten i sin version. Två detaljer som var halva grejen med Icona Pops original, "We got the world". Men även om Saade knappast sjunger som R Kelly får han till en retrosmörig balladmacka som landar mellan Boyzone och Boyz II Men.

 

 

Tomas Andersson Wij

"All night"

Å ena sidan låter han som den typiska trubadurraggaren som plockar fram gitarren på efterfesten och får tjejernas hjärtan att smälta. En sån man bara vill banka guran i huvet på, med andra ord. Å andra sidan är Icona Pops tårar äkta, framkallade av en känslig tolkning med snygg stämsång och mjukt munspel.

 

 

Uno

"Ingen är som jag"

Vem anade att Uno kunde vara så här yeah yeah, wow wow? Han tar sig an Icona Pops bortglömda "Manners" med ett indiesmajl så brett att man nästan anar Hellström i rockärmen och ett P4-tänk så avväpnande att man vädrar Gessle i bakfickan. Att covern aldrig når deras nivåer känns mindre viktigt.

 

 

Moneybrother

"I love it"

Moneybrother kallar Icona Pops version för ett klockrent mästerverk, så det är ingen liten kostym han försöker krångla på sig. Om den passar honom? Hyfsat. Wendin låter nästan mer som sitt gamla band Monster än vad Monster lät, men framför allt låter han som Blur i "Song 2". Dock utan wohoo-känslan.

 

 

Kikki Danielsson

“Emergency”

Kikki verkar vara så nöjd med sin rocktolkning av Icona Pops partyhit att det blir snopen stämning runt middagsbordet när den inledande sirenen ebbat ut. Det svänger inte, det vägrar bli rock’n’roll. Det låter som en jetlaggad Tina Turner gör ett oinspirerat privatgig hemma hos en miljardär i Dubai.

 

 

Sabina Ddumba

"Brightside"

Att Sabina är säsongens soulröst har redan framgått, här gör hon sin bästa cover för säsongen när Iconas inte jättespännande original förvandlas till cool soulpop som åker slalom mellan Blacknuss Allstars och Mary J Bliges 90-tal. Versionen svänger som Anja Pärson. Nääks och Nimos gästspel vinner kombinationen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!