Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beslutet som förändrade Carina Bergs förlossning helt: ”Somnade”

Carina Berg om sonens födsel: "Drömförlossning"
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carina Berg födde sitt andra barn i slutet av förra året, och hade en helt annan upplevelse än sin första förlossning.

I podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” berättar tv-profilen om sina beslut som gjorde yngsta sonens födsel till en ”drömförlossning”.

– Jag somnade, och sen vaknade jag av att det var dags att krysta ut honom, och det tog nio minuter, säger hon i podcasten.

Det var i slutet av december som Kanal 5-programledaren Carina Berg blev mamma för andra gången. Då föddes hennes och maken Erik Bergs första gemensamma barn, sonen Otto. Carina Berg har sedan tidigare sonen Holger tillsammans med exmaken Kristian Luuk.

I sin podcast ”Gynning & Berg hittar sig själva”, som programledaren har med vännen Carolina Gynning, berättar Carina Berg att hon hade en optimal förlossning, då hon hade valt att sätta in ryggmärgsbedövning.

– Jag hade världens drömförlossning tror jag. Det gick väldigt snabbt. Jag hade valt att ha epidural, så då kom de in innan jag ens tyckt att jag börjat få ont, och sa: ”Nu kan vi sätta epiduralen om du vill”. Jag frågade om man inte ska vänta, men inte om man vet att man vill ha den. Jag somnade, och sen vaknade jag av att det var dags att krysta ut honom, och det tog nio minuter, säger Carina Berg i podcasten.

– Så jäkla skönt ju, säger Carolina Gynning.

Carina Bergs rekommendation vid förlossningen 

Carina Berg konstaterar att hennes val att föda på en förlossningspall också förhöjde förlossningsupplevelsen – något hon inte kunde göra när hon födde första gången.

– Här fick vi sitta på den här förlossningspallen, och då satt ju Erik precis bakom. Om ni ska föda en liten bebis och har möjlighet, så rekommenderar jag förlossningspallen. Shout out för den positionen, säger Carina Berg i podcasten och skrattar.

Expressen har sökt Carina Berg, som avböjer att kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.