Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet för Marie Fredriksson – utanför legendariska platsen

Marie Fredriksson har avlidit – här är höjdpunkter från hennes karriär
Marie Fredriksson har efter sin död haft en minnesplats utan för den studio där hon spelade in all sin musik.Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu försvinner minnesplatsen.Foto: ROBIN UTRECHT / REX/IBL
Marie Fredriksson tillsammans med Per Gessle som Roxette 1987. Foto: JAN DELDEN

Marie Fredriksson gick bort den nionde december förra året, efter en lång tids sjukdom i sviterna av cancer.

Nu försvinner den minnesplats som funnits för henne utanför Baggpipes studios, där hon spelade in många av sina ikoniska låtar under karriären.

Minnesplatsen har besökts av tusentals fans världen över.

Den nionde december somnade Roxette-sångerskan Marie Fredriksson in, 61 år gammal, i sviterna av sin tidigare sjukdom.

Sedan dess har den folkkära artisten hyllats världen över av både fans, andra artister och musikkritiker.

För att fansen skulle få en plats att uttrycka sin sorg sattes det upp en minnesplats utanför tidigare EMI-studion i Globenområdet i Stockholm – numera Baggpipe studios. Där har det funnits blommor och kondoleansböcker, där fans från hela världen har kunnat komma och skriva sina hälsningar till sin favoritartist. Platsen har den senaste månaden besökts av tusentals fans.

”Kommer alltid leva kvar”

Men nu plockas minnesplatsen bort på fredag den 10 januari klockan fem på eftermiddagen, meddelar pressansvariga för Baggpipe studios, Elina Johansson. Fans som känner att de vill besöka minnesplatsen har således bara några dagar på sig.

”Minnesplatsen upprättades vid studion efter önskemål av Maries familj och management eftersom Marie spelade in nästan all sin musik i den legendariska studion, både sina svenska soloskivor samt Roxettes album. Hennes minne och musik kommer därmed alltid att leva kvar som en stor del av studions historia”, skriver hon i ett mejl.

Hör underbara hyllningen till Marie Fredriksson: ”Finaste jag hört”

Hör underbara hyllningen till Marie Fredriksson: ”Finaste jag hört”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.