Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet: Armenien drar sig ur Eurovision song contest

Bland annat har en regeringsbyggnad stormats i Armenien.
Foto: ANATOLIY ZHDANOV / KOMMERSANT PHOTO / POLARIS POLARIS IMAGES

Armenien drar sig ur Eurovision song contest. Det meddelar landets public service bolag AMPTV, rapporterar SVT.

Anledningen är de senaste veckornas händelseutveckling där bland annat en regeringsbyggnad har stormats.

Efter den senaste tidens händelseutveckling i Armenien meddelar AMPTV att landet inte kommer kunna hålla deadline för Eurovision song contest.

”Efter noggranna överväganden har AMPTV bestämt att dra sig ur 2021 års Eurovision song contest. De senaste händelserna, den korta produktionstiden och andra omständigheter gör det svårt att medverka.”, meddelar public service kanalen.

”EBU beklagar att AMPTV bestämt att dra in sin medverkan. Armenien har en lång historia i tävlingen och tillför alltid spännande och kvalitativa scenframträdanden. Vi förstår orsaken till beslutet och kommer att sakna deras hårda arbete och professionalitet i Rotterdam. Vi hoppas kunna välkomna Armenia tillbaka år 2022” skriver Martin Österdahl, som är högst ansvarig på Eurovision Song Contest i ett uttalande till SVT.

Det var för snart en vecka sedan som demonstranter stormade en regeringsbyggnad i Armeniens huvudstad Jerevan. Både anhängare till premiärminister Nikol Pasjinian och oppositionella har demonstrerat.

Premiärministern har fått kritik sedan han skrev under en freduppgörelse om utbrytarområdet Nagorna-Karabach med Azerbajdzjan vilket vissa armenier närmast betraktar som förräderi. 

Panikändringen i numret: ”Det blev faktiskt ett haveri”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.