TV3:s kupp grusar Hasse Aros återförening med Leif GW i TV4

Hasse Aro värvas från TV4 till TV3.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Leif GW Persson meddelade nyligen att han slutar på SVT och går till TV4.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Hasse Aro lämnar TV4 för att gå tillbaka till ”Efterlyst” i TV3.

Därmed går tittarna miste om en återförening med den gamla parhästen Leif GW Persson – förra veckan stod det klart att kriminologen värvats från SVT till TV4.

– Ja, det blev olyckligt allt det här. Jag hade ingen aning om att han var på väg till TV4, säger Hasse Aro.

MTG Sverige meddelar i ett pressmeddelande att man har värvat Hasse Aro från TV4. 

I samband med detta står det också klart att ”Efterlyst” kommer tillbaka i TV3-rutan med start till hösten 2018, ett program Hasse Aro ledde mellan 1991 till 2014.

– Det känns jättespännande. Det är ett starkt, känt varumärke. I grunden kommer det att vara samma program. Det är ett koncept som hållit i så många år. Men det kommer förstås att moderniseras, säger Aro och fortsätter:

– Jag hittade på en ny slogan: "Vi rapporterar inte bara om brottsligheten – vi bekämpar den", det är själva grundtanken i programmet och den kommer vi att behålla.


LÄS MER: Hasse Aro lämnar TV4 - gör comeback i TV3 


När man nu lanserar "Efterlyst" igen kommer det att sändas på TV3, Viafree och i Viaplay.

"Det känns fantastiskt att bygga crime igen på TV3. Det är en genre som ligger i kanalens DNA och som vi saknat på senare år. Nu satsar vi igen och då finns det ingen bättre programledare vi kan tänka oss än Hasse Aro, han är ju originalet" säger Filippa Wallestam, SVP och Operativ Chef Nordic Entertainment på MTG.

Ingen återförening med Leif GW Persson

När Hasse Aro ledde "Efterlyst" var Leif GW Persson bisittare och expertkommentator. 

När det förra veckan stod klart att kriminologiprofessorn går från SVT till TV4, var det många som hoppades på en återförening mellan de gamla parhästarna. Men så blir inte fallet.

– Ja, det blev olyckligt allt det här. Jag hade ingen aning om att han var på väg till TV4, jag blev lika överraskad som ni. De här diskussionerna som jag haft med TV3 har pågått en tid. Att TV4 samtidigt förhandlade med Leif, det hade jag ingen aning om, säger Hasse Aro.

Men att det kan bli en återförening i framtiden är ändå inte uteslutet, menar Hasse Aro.

– Leif har ju en förmåga att vara på alla kanaler samtidigt, säger han. 

Susanne Nylén är presschef på MTG Sverige och säger så här om värvningen av Hasse Aro:

– Det här är en dialog vi har haft med Hasse Aro under en längre tid och det blev klart alldeles nyligen. Båda parter har varit väldigt positiva under den här processen att göra "Efterlyst" tillsammans och TV4:s värvning har inget med vår dialog att göra. Men vill Leif GW Persson komma in som sidekick i "Efterlyst" igen är han självklart välkommen.


LÄS MER: Leif GW:s listiga drag - vid avhoppet från SVT 


TV4 tackar Hasse Aro för det fyra år långa samarbetet.

– Vi vill tacka Hasse för ett fint samarbete med oss och önska honom varmt lycka till med sitt nya uppdrag, säger Jennifer McShane, presskommunikationschef på TV4.

Leif GW Persson avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.