Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Paradise hotel tillbaka i höst

Roberta Alenius, kommunikationschef på Nent.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Efter Expressens avslöjande om misstänkta övergrepp i ”Paradise hotel” valde medieföretaget Nent att ställa in en redan inspelad säsong.

Redan i augusti uppgav medieföretaget att man satsar på att göra om programmet.

Nu står det klart att den nya versionen av ”PH” har premiär i höst.

– Vi ser verkligen fram emot att få presentera en moderniserad och förbättrad version, säger Roberta Alenius, chefskommunikatör på Nent till Dagens Media.

Förra våren kunde Expressen publicera vittnesmål om sexuella övergrepp under inspelningen av ”Paradise hotel”.

Två kvinnliga deltagare vittnade om sexuella övergrepp som ska ha filmats. Efter att det beslutade Nent att ställa in hela säsongen, som redan var inspelad, och pausa programmet.

I augusti meddelade företaget också att de avser att starta upp programmet, men i ny tappning.

”Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald. Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år”, skrev de i ett pressmeddelande då.

I en intervju med Dagens Media berättar Roberta Alenius, kommunikationschef på Nent, att programmet nu återvänder under 2022.

– Arbetet pågår för fullt och vi ser verkligen fram emot att få presentera en moderniserad och förbättrad version av ett av våra mest älskade reality-format senare i år, säger hon.

Men en säsong kommer inte att släppas under våren som programmet brukar visas.

– I vår kommer det ingen säsong utan som det ser ut nu kommer ”Paradise hotel” tillbaka i höst.

Norsk deltagare dömd för våldtäkt

Tidigare i veckan stod det klart att en tidigare deltagare i norska ”Paradise hotel” dömts till fyra år och fem månader i fängelse för våldtäkt av en minderårig.

Mannen i 20-årsåldern var under utredning när han deltog i programmet.

Den redan inspelade säsongen plockades därför ner från Viaplay, efter beslut av medieföretaget Nent.

Den tidigare deltagaren erkände under en tidigare rättegång att han ljugit för produktionsbolaget och inte berättat att han var under polisutredning.

Säsongen tas bort

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.