Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: I denna stad hålls Musikhjälpen 2019

Foto: JOHAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Nu står det klart att Musikhjälpen 2019 kommer att hållas i Västerås.

Detta väljer nu Sveriges radio att berätta.

– Det stora engagemanget från alla hjältar runtom i Sverige är verkligen grunden i Musikhjälpen och att vi får göra det här evenemanget tillsammans med publiken är mäktigt, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Under onsdagsmorgongen presenterade Sveriges radio vilken stad som kommer få äran att vara värd för Musikhjälpens tolfte upplaga. Och i år har turen kommit till Västerås. Den sex dygns långa direktsändningen kommer att sändas från en glasbur på Stora torget.

Enligt Pär Nordahl som är projektledare på SVT har man i flera år fört en dialog med Västerås om att vara värdstad till det populära evenemanget och nu har turen äntligen kommit. 

– Som vanligt hoppas vi på stort deltagande från föreningar, skolor, företag och så klart precis alla som på ett eller annat sätt vill engagera sig. Det kommer att bli en härlig fest i och runtom glasburen på torget med massor av artister och happenings. Vi känner oss väldigt välkomna till staden och vi önskar alla Västeråsare och Västmanlänningar välkomna till Stora torget i december, säger Pär Nordahl till Sveriges radio.

Musikhjälpen engagerar publiken

Musikhjälpen 2019 blir den tolfte upplagan i ordningen och engagemang från publiken har ökat de senaste åren. Under förra årets Musikhjälpen startades omkring 600 000 engagemang runtom i hela landet.

– Det stora engagemanget från alla hjältar runt om i Sverige är verkligen grunden i Musikhjälpen och att vi får göra det här evenemanget tillsammans med publiken är mäktigt, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen, till Sveriges radio.

Musikhjälpen 2019 äger rum den 9-15 december. Årets tema och vilka som kommer vara programledare presenteras senare i höst.