Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Guldtuben ställs in – med bara dagar kvar

Guldtuben 2018. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Guldtuben 2018. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Guldtuben 2018. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Guldtuben 2018. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Guldtuben 2018. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Sveriges enda Youtube-gala Guldtuben, som sändes på SVT förra året, ställs in. 

Nu avslöjar nätverket Splay One, som ligger bakom galan, att de pausar galan till nästa år.

– Det känns så klart lite trist att behöva stå över årets gala, men vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin nästa år, säger Anna Hammerlid, vd på Splay One.

Sedan 2014 har Youtube-galan Guldtuben varit ett fast moment i Sverige. Varje vår har svenska Youtube-stjärnor uppmärksammats och hyllats på Guldtuben, och förra året direktsändes galan för första gången på SVT.

Men i år blir det ingen gala. Det går nu Youtube-nätverket Splay One ut med, som legat bakom Guldtuben sedan 2014. Detta bara dagar före galan var tänkt att hållas.

Eftersom galan har vuxit sig så stor under åren har organisationen inte hängt med, och Splay One väljer nu att pausa galan ett år. De inblandade i Guldtuben har inte kunnat tjäna några pengar på den, utan har snarare förlorat pengar på det hela.

– Guldtuben har från start varit ett projekt byggt på passion med syftet att hylla det community av digitala talanger och kreatörer som inte har fått det utrymme de förtjänar i traditionell media. Det har inte funnits en ekonomisk vinning i projektet utan framför allt Splay One, och partners till oss, har stått för de investeringar som krävts för att genomföra galan, säger Anna Hammerlid, vd på Splay One.

Guldtuben tillbaka 2020

Anna Hammerlid tycker det är tråkigt att behöva ställa in årets gala – men ser fram emot revansch 2020.

– Nu har Guldtuben vuxit till ett stort nationellt event som samlar hela branschen, och med den utvecklingen så behöver vi ta ett omtag i hur vi organiserar galan för att genomföra den med högsta möjliga kvalitet. Det känns så klart lite trist att behöva stå över årets gala, men vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin nästa år.