Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SR lägger ner P5 – beslutet får personalen att reagera

Foto: MICHAELA HASANOVIC
Martina Thun. Foto: ROBIN HALDERT / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Sveriges radio lägger ner P5 STHLM på grund av att de inte har nått ut till tillräckligt många lyssnare, i stället storsatsar de på P4 Stockholm.

Beslutet får personalen att reagera – Martina Thun och Farzad Nouri är två av programledarna som uttrycker besvikelse.

”Bomben! P5 läggs ner! Trots att vi ökat i den tuffa målgruppen 25-45. Trots att vi kämpat arslet av oss med små resurser”, skriver han på Twitter.

P5 STHLM upphör i början av december 2018, det meddelar Sveriges radio.

– P5 STHLM startades för att nå en viss målgrupp med ett visst innehåll. Lyssnarna har dock inte strömmat till i den omfattning som vi hade hoppats på och därför väljer vi nu att kraftsamla i en lokal kanal som ska vara intressant för alla Stockholmare, säger Michael Österlund i ett pressmeddelande.

I stället storsatsar Sveriges Radio på P4 Stockholm med fler reportrar, nya lokala redaktioner och under hösten 2019 startas lokala morgonsändningar i Södertälje.

Personalens besvikelse

Programledaren Martina Thun skriver på Twitter att personalen fick informationen om nedläggningen samtidigt som pressmeddelandet gick ut.

”Ny SR-erfarenhet: Sitta i möte och få information om att kanalen jag jobbar på läggs ner samtidigt som DN skriver om det”, skriver hon på Twitter.

I en kommentar tillägger Thun:

”Jag är ledsen för den övriga personalstyrkan som lagt sin själ i denna kanal”.

https://twitter.com/martinathun/status/1060127746851041281

Programledaren Farzad Nouri säger till Expressen att han har brunnit för sitt arbete på P5 och tycker att beslutet känns tråkigt.

I en tweet skriver Farzad Nouri:

”Bomben! P5 läggs ner! Trots att vi ökat i den tuffa målgruppen 25-45. Trots att vi kämpat arslet av oss med små resurser. Och med den personalomsättningen vi haft och noll kontinuitet. Det var det. Någon som vill ha en programledare..?”, skriver han.

https://twitter.com/FarzadNouri/status/1060127666177744896