Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet efter ändringarna i Kalles jul

Efter Sanna Nielsens ljuständning i SVT följer som tidigare år ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”.Foto: / SVERIGES TELEVISION AB
Foto: Buena Vista

Efter Sanna Nielsens ljuständning i SVT följer som tidigare år ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”.

Tidigare år har klassikern klippts om vid flera tillfällen – men SVT:s besked inför årets sändning är att ingenting ändras.

Sanna Nielsen är årets julvärd i SVT och efter den klassiska ljuständningen följer ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”.

Disneyklassikerna som är ett traditionellt inslag i många familjers julfirande har vid flera tillfällen tidigare klippts om. Delar som har ansetts kontroversiella har vid tidigare tillfällen försvunnit från filmerna, något som har fått tittare att reagera.

SVT: ”Inga justeringar”

Inför årets sändning gav kanalen ett nytt besked – ingenting kommer att ändras.

– Det är inga justeringar i någon av de klassiska filmerna, har Pontus Torpvret på SVT berättat.

Till årets julaftonssändning kommer Disney-klassikerna, som ”I jultomtens verkstad” och ”Tjuren Ferdinand”, lämnas oförändrade.

 

LÄS MER: SVT:s löfte om årets Kalle Anka på julafton

 

"Kalle Anka och hans vänner önskar god jul” innehåller både klassiker och hälsningar från nya Disney-produktioner. Vad som är nytt i får tittarna veta först på julafton.

– Det är en hemlighet som tittarna får ta del av på julafton, har Pontus Torpvret berättat.

 

 

 

Ett foto publicerat av SVT (@svt) Dec 20, 2016 kl. 7:04 PST

 

 

 

LÄS MER: Här är scenerna som SVT klippt bort i Kalle Anka på julafton

 

 

2012 klippte Disney bort en svart docka som får ett "OK" stämplat i baken, en äldre man i skägg och grön frack som gör kosackdans samt en blond docka som säger "mamma" i sekvensen med den svarta dockan. Disneys förändringar ledde då till en kritikstorm.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.