Foto: KEITH BERNSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: KEITH BERNSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KEITH BERNSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HELEN SLOAN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: HELEN SLOAN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HELEN SLOAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Beskedet: Då kommer succéserien tillbaka

Publicerad

Det kanske inte var oväntat – många av fansen lär bli besvikna.

Nu kommer HBO:s besked om nya säsongen av Game of Thrones.

Serien kommer inte att visas förrän 2019, skriver HBO på sin officiella hemsida.

Det blir en lång väntan för Game of Thrones-fansen. Det var tidigare oklart när säsong 8 skulle sändas – och nu kommer HBO med sitt besked, som riskerar att göra fansen besvikna.

Tidigare rykten om ett uppehåll under hela 2018 bekräftades och serien är tillbaka först 2019.

"Den episka fantasy-serien Game of Thrones kommer att återvända med sin sex episoder långa åttonde och sista säsongen 2019.", skriver HBO på sin officiella hemsida.  

 

LÄS MER: Säsongsstarten fick HBO att krascha 

 

Game of Thrones säsong 8 består av sex asvnitt

Den nya säsongen som började spelas in i oktober 2017 kommer bestå av sex avsnitt, till skillnad mot de första sex säsongerna som alla hade 10 avsnitt och förra säsongen som bestod av sju.

De nya avsnitten kommer dock att vara längre än de gamla, skriver New York Times. 

 

LÄS MER: "Game of Thrones"- skådis död – blev 94 år 

Foto: AP / AP HBO

På hemsidan skriver HBO att David Benioff och D.B. Weiss, David Nutter och Miguel Sapochnik kommer att regissera och att David Benioff och D.B. Weiss, Bryan Cogman och Dave Hill är manusförfattare.

Författaren bakom böckerna som serien baseras på, George R.R. Martin, kommer att vara en av de exekutiva producenterna för den sista säsongen.

 

LÄS MER: Privat och på tv - så ser "Game of thrones"-skådisarna ut i verkligheten 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag