Carola Häggkvist ger fansen en tidig julklapp. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press / ALL OVER PRESS - SWEDEN/ALL OVER MAGNUS LILJEGRENCarola Häggkvist ger fansen en tidig julklapp. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press / ALL OVER PRESS - SWEDEN/ALL OVER MAGNUS LILJEGREN
Carola Häggkvist ger fansen en tidig julklapp. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press / ALL OVER PRESS - SWEDEN/ALL OVER MAGNUS LILJEGREN
Nu avslöjar sångerskan att hon släpper en ny skiva – "Drömmen om julen". Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURESNu avslöjar sångerskan att hon släpper en ny skiva – "Drömmen om julen". Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Nu avslöjar sångerskan att hon släpper en ny skiva – "Drömmen om julen". Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

Beskedet: Carola släpper ny skiva

Publicerad

Carola Häggkvist ger fansen en tidig julklapp.

Nu avslöjar sångerskan att hon släpper en ny skiva – "Drömmen om julen".

– Texterna och melodierna tar mig till mina barndomsminnen, säger Carola i en kommentar.

Det har gått fem år sedan Carola släppte sitt senaste album "Elvis, Barbra och jag", där sångerskan tolkar Elvis Presley och Barbra Streisand.

Nu avslöjar sångerskan att hon släpper ett nytt album den 28:e oktober. Den nya skivan blir en julskiva döpt till "Drömmen om julen" och är ett samarbete mellan Carola, kompositören Ulla-Carin Nyquist och producenten Peter Nordahl.

– Alla vet att Carola är en av Sveriges bästa sångerskor, men jag ville göra ett album där hon inte behöver bevisa det igen. Det var min utgångspunkt för den här inspelningen med henne. Det är lugnt, vilsamt och andligt om du så vill. Vi har även med några instrumentala spår, säger Peter Nordahl i en kommentar och fortsätter:

– För egen del var det mycket mer intressant att låta henna vara en kvinna mitt i livet som har något att säga än att sjunga som många kanske är vana att höra henne. Därför tog jag kontakt med Ulla-Carin som jag tycker skriver fina melodier och det visade sig att hennes textuppslag passade Carola mycket bra.

Carola har släppt flera julskivor

Carolas har släppt flera julalbum som "Jul" (1991) och "Jul i Betlehem" (1999). 2007 släppte hon också "I denna natt blir världen ny – jul i Betlehem II".

''Jag har länge tänkt på hur jag ska kunna göra en ny julskiva efter inspelningarna i Betlehem som betydde så mycket för mig. Men nu tror jag att vi har lyckats nå fram till en ton i det nya svenska julalbumet som har berört mig över min förväntan och som jag tror även kan nå långt in i den nordiska folksjälen!", skriver Carola på sin Facebook-sida och fortsätter:

"Texterna och melodierna tar mig till mina barndomsminnen med drömmen om den innerliga julen, om gemenskap, längtan och saknad i en nordisk känsla av folkvisa som är lika med tradition och trygghet för mig. Samtidigt uppmuntrar albumet oss till att öppna upp för omvärlden och se vår medmänniska med försoningens ögon".

 

LÄS MER: Carola i båtolycka på den lyxiga badorten

 

Carola berättar att hon flera gånger börjat gråta under arbetet med "Drömmen om julen".

"Mer än en gång har oväntade tårar runnit på mig då jag sjöng de nya sångerna och vi fick avbryta inspelningen. Jag tycker mig ha funnit en melodiskatt som jag nu får dela med hela min nordiska publik och jag känner mig oerhört förväntansfull över att få sjunga de nya sångerna live för min publik".

Sedan tidigare är det klart att Carola också kommer att ge sig ut på en julturné som har premiär i Stavanger, Norge den 16 november.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag