Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Carola släpper ny skiva

Carola Häggkvist ger fansen en tidig julklapp. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press / ALL OVER PRESS - SWEDEN/ALL OVER MAGNUS LILJEGREN
Nu avslöjar sångerskan att hon släpper en ny skiva – "Drömmen om julen". Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

Carola Häggkvist ger fansen en tidig julklapp.

Nu avslöjar sångerskan att hon släpper en ny skiva – "Drömmen om julen".

– Texterna och melodierna tar mig till mina barndomsminnen, säger Carola i en kommentar.

Det har gått fem år sedan Carola släppte sitt senaste album "Elvis, Barbra och jag", där sångerskan tolkar Elvis Presley och Barbra Streisand.

Nu avslöjar sångerskan att hon släpper ett nytt album den 28:e oktober. Den nya skivan blir en julskiva döpt till "Drömmen om julen" och är ett samarbete mellan Carola, kompositören Ulla-Carin Nyquist och producenten Peter Nordahl.

– Alla vet att Carola är en av Sveriges bästa sångerskor, men jag ville göra ett album där hon inte behöver bevisa det igen. Det var min utgångspunkt för den här inspelningen med henne. Det är lugnt, vilsamt och andligt om du så vill. Vi har även med några instrumentala spår, säger Peter Nordahl i en kommentar och fortsätter:

– För egen del var det mycket mer intressant att låta henna vara en kvinna mitt i livet som har något att säga än att sjunga som många kanske är vana att höra henne. Därför tog jag kontakt med Ulla-Carin som jag tycker skriver fina melodier och det visade sig att hennes textuppslag passade Carola mycket bra.

Carola har släppt flera julskivor

Carolas har släppt flera julalbum som "Jul" (1991) och "Jul i Betlehem" (1999). 2007 släppte hon också "I denna natt blir världen ny – jul i Betlehem II".

''Jag har länge tänkt på hur jag ska kunna göra en ny julskiva efter inspelningarna i Betlehem som betydde så mycket för mig. Men nu tror jag att vi har lyckats nå fram till en ton i det nya svenska julalbumet som har berört mig över min förväntan och som jag tror även kan nå långt in i den nordiska folksjälen!", skriver Carola på sin Facebook-sida och fortsätter:

"Texterna och melodierna tar mig till mina barndomsminnen med drömmen om den innerliga julen, om gemenskap, längtan och saknad i en nordisk känsla av folkvisa som är lika med tradition och trygghet för mig. Samtidigt uppmuntrar albumet oss till att öppna upp för omvärlden och se vår medmänniska med försoningens ögon".

 

LÄS MER: Carola i båtolycka på den lyxiga badorten

 

Carola berättar att hon flera gånger börjat gråta under arbetet med "Drömmen om julen".

"Mer än en gång har oväntade tårar runnit på mig då jag sjöng de nya sångerna och vi fick avbryta inspelningen. Jag tycker mig ha funnit en melodiskatt som jag nu får dela med hela min nordiska publik och jag känner mig oerhört förväntansfull över att få sjunga de nya sångerna live för min publik".

Sedan tidigare är det klart att Carola också kommer att ge sig ut på en julturné som har premiär i Stavanger, Norge den 16 november.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!