Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Bon Jovi kommer till Sverige

Foto: SILVIA IZQUIERDO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT YORK / AP

Rockbandet Bon Jovi kommer till Sverige nästa sommar.

Nu är det klart att bandet spelar den 5 juni 2019 på Tele 2 Arena i Stockholm. 

– Vi har hört att det är en nationell helgdag i Sverige dagen därpå. Låter som den perfekta kvällen för en fest, säger Jon Bon Jovi i ett pressmeddelande.

Den 5 juni 2019 kommer rockbandet Bon Jovi till Sverige och gör en spelning på Tele 2 Arena i Stockholm. Spelningen i Sverige är den första i Sverige sedan 2013 då bandet gjorde en konsert på Stockholms stadion.

– De här stora spelningarna, tiotusentals människor tillsammans, det är vad vi gör. Vi har hört att det är en nationell helgdag i Sverige dagen därpå. Låter som den perfekta kvällen för en fest, säger Jon Bon Jovi i ett pressmeddelande.

Bildades i New Jersey

Bandet bildades i New Jersey 1983 och hade stora framgångar under åren som följde med hits som "You give love a bad name" och "Livin' on a prayer". I dag består gruppen av Jon Bon Jovi, keyboardisten David Bryan, trummisen Tico Torres, gitarristen Phil X och basisten Hugh McDonald. Gitarristen Richie Smabora lämnade bandet 2013.

Biljetterna till konserten i Stockholm släpps den 2 november klockan 09.00.

Inledde ett musikaliskt samarbete med Avicii

I "Skavlan" tidigare i höst berättar Jon Bon Jovi att han och Avicii inledde ett musikaliskt samarbete. Men när artisterna träffades i studion in uppstod tekniska problem – och låten blev aldrig inspelad.

– Vi träffades, men ingen musik kom ut av det – verkligen beklagligt, berättade artisten i programmet.