Foto: Håkan E Bengtsson / Ibl BildbyrFoto: Håkan E Bengtsson / Ibl Bildbyr
 Foto: Håkan E Bengtsson / Ibl Bildbyr
Foto: Micael Engström / Ibl BildbyråFoto: Micael Engström / Ibl Bildbyrå
 Foto: Micael Engström / Ibl Bildbyrå

Beskedet - så dog Carina Jaarnek

Publicerad

Carina Jaarnek avled i en massiv hjärnblödning och fick medicin för sitt höga blodtryck.

Den 19 februari förs hon till sin sista vila, i Värmdö kyrka.

– Jag tror Carina ville ha en fest, artister, musiker och glada miner. Vi jobbar på det just nu, säger maken Niels Kvistborg.

Dansbandssångerskan Carina Jaarnek avled tidigt på söndagsmorgonen den 17 januari, efter att ha drabbats av en hjärnblödning i hemmet på lördagskvällen.

Hon blev 53 år gammal.

Nu berättar maken Niels Kvistborg att dödsorsaken var en massiv hjärnblödning.

Och att Carina Jaarnek, även känd som Kina Jaarnek, hade högt blodtryck.

– Hon hade högt blodtryck, och åt medicin för det, säger Niels Kvistborg.

Samtidigt ska hon nu föras till sin sista vila.

Begravningen hålls den 19 februari i Värmdö kyrka klockan 13.00.

Den är offentlig, vilket betyder att vem som helst får närvara.

Flera kända personer väntas komma

Maken Niels Kvistborg berättar att en del kända ansikten kommer dyka upp - och att vissa av dem ska spela.

– Det kommer vara jättekända personer som spelar. Det hade hon varit jätteglad för. Jag tror hon hade varit stolt, säger han.

 

LÄS MER: Dansgalan i chock efter Jaarneks död

 

Hela dansbands-Sverige väntas närvara när Carina Jaarnek förs till sin sista vila.

– Det är inte bara dansbands-Sverige, det blir många artister som kommer. Det blir musiker från hela landet, säger Niels Kvistborg.

Carina Jaarnek ville ha fest

Just nu planerar Carina Jaarneks familj inför begravningen, och Niels Kvistborg berättar att hustrun nog hade velat ha begravningen som en hyllningsceremoni.

– Vi pratar om vad det ska bli. Jag tror Carina ville ha en fest, artister, musiker och glada miner. Vi jobbar på det just nu, säger han.

 

LÄS MER: Kändisarnas sorg efter Carina Jaarnek

 

Slog igenom på 70-talet

Carina Jaarnek slog igenom på 1970-talet och medverkade i melodifestivalen både 1994 och 2002. Hon har haft flera låtar med på Svensktoppen och spelade i många år i det egna dansbandet Carina Jaarneks.

Tillsammans med Elvis Presleys musiker spelade hon in skivan "En hyllning till Elvis" i klassika Sun Studio i Memphis. Samarbetet gick över förväntan och sångerskan fortsatte samarbetet med amerikanerna.

Begravningen följs av en privat minnesceremoni för de allra närmsta.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag