Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Besked om ”Young royals” – det blir en andra säsong

Edvin Ryding får hundratals meddelanden i minuten
Edvin Ryding har huvudrollen i Netflix succéserie ”Young royals”. Nu återvänder prinsen.
Foto: JOHAN PAULIN / NETFLIX
Malte Gårdinger har en roll i ”Young royals”.
Foto: Young Royals

”Young royals” fortsätter.

Det är nu bekräftat att den svenska originalserien förnyas – och att säsong 2 har planerad premiär 2022 på Netflix.

Tillbaka i huvudrollerna är Edvin Ryding och Omar Rudberg. 

”Young royals” hade premiär den 1 juli på Netflix.

Den svenska originalserien klättrade snabbt på listan över streamingtjänstens mest sedda titlar och ska även ha gått bättre än förväntat utanför de nordiska länderna. 

Nu är det klart att en andra säsong spelas in – med planerad premiär 2022.

https://twitter.com/NetflixNordic/status/1440662163669110784

– Tack för att ni kollade på ”Young royals”, säger skådespelaren Omar Rudberg i ett videoklipp på Netflix Nordics Instagramkonto.

– Tack för att ni tyckte så mycket om vår historia, säger Edvin Ryding i samma klipp och tackar fansen för uppmärksamheten efter den första säsongen.

– Och vi har något riktigt spännande att dela med er, säger Edvin Ryding vidare, varpå flera av skådespelarna tillsammans bekräftar att det kommer andra säsong av succéserien.

Omar Rudberg på Instagram.
Foto: Instagram

Det vet vi om säsong två

Inga uppgifter finns ännu om handlingen. Bekräftat är däremot att att huvudensemblen – Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento och Nikita Uggla – återvänder i sina respektive roller. 

Utöver det har Expressen även fått bekräftat att Lisa Ambjörn fortsätter som huvudförfattare och att Rojda Sekersöz har huvudansvaret för regin. Serien produceras av Nexiko. 

Omar Rudberg och Edvin Ryding har en romans i ”Young royals”.
Foto: Johan Paulin / Netflix

Regissören om sista scenen i ”Young royals”

I ”Young royals” spelar Edvin Ryding karaktären Wilhelm, prinsen, som när första säsongen startar ska börja på internatskolan Hillerska. Där får han, som Netflix uttrycker det, ”en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva.”

”Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden. När han plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför ett val – kärleken eller plikten”, beskriver Netflix handlingen vidare.

I sista scenen ses Wilhelm, efter att ha fått en tragisk familjenyhet, sitta i baksätet på en bil på väg bort från skolan.

Regissören Rodja Sekersöz har tidigare berättat för Expressen om betydelsen av sista scenen.

– Vi diskuterade mycket kring den, och gjorde olika varianter. Allt som hänt har förändrat Wilhelm. Han har saker att göra och saker han måste ta tag i, framför allt som människa. Sedan är det ju hela grejen med att han är prins. Scenen signalerar också att det finns mer att berätta.

Hur livet ser ut för Wilhelm i säsong återstår att se.

– Det finns en tanke med att allt; musiken, bildvalet och allting. Vi vill jättegärna fortsätta berätta den här historien, men scenen som är innan, det är första gången som vi ser att han vågar säga något som han kämpat med hela säsongen. När man vågar göra det man varit mest rädd för är det som att man byter kapitel. Man blir en annan människa efter det. Så slutscenen visar att efter det här kommer Wilhelm aldrig vara den som han har varit, sa Rodja Sekersöz då.

Netflix raderade Hitler-skämt efter kritik:

Netflix raderade Hitler-skämt efter kritik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.