Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berts fräcka bluff om Carolas kändisflört

Bert Karlsson.
Foto: Anna Svanberg / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN
Carola Häggkvist.
Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Richard Herrey.
Foto: Sven Lindwall

Förre skivbolagsbossen Bert Karlsson avslöjar ett av sina PR-knep som han tog till under karriären.

Han hittade på en historia som kombinerade Carola Häggkvist, Richard Herrey och Skara Sommarland för att få publicitet.

– Det var en bra historia, säger han i "Tack för dansen".

I kvällens "Tack för dansen" blickar Bert Karlsson, 71, tillbaka på sin karriär inom musikbranschen. En av de artister han har jobbat med under sin långa karriär är Carola Häggkvist, 49.

I programmet kommer samtalet in på hur den förre skivbolagschefen tagit till knep att få uppmärksamhet i pressen.

– Det är klart att vi spelar med många gånger och hittar på historier, säger Bert Karlsson i programmet.

När programledaren Thomas Deutgen frågar om vilken som är Bert Karlssons bästa påhittade historia, som han nu kan berätta var osann, svarar Bert Karlsson:

– Nej men jag fick ihop Richard Herrey och Carola en gång, det var en bra historia, säger han i "Tack för dansen".

För Expressen förklarar han att historien fungerade som en bra PR-kupp då han kunde kombinera Carola, 52-årige Herrey och sin satsning Skara Sommarland.

– Det var ju perfekt då, Carola var ju singel och sen kom Richard med Herreys året efter och vann Melodifestivalen och vi fick oerhört mycket publicitet på det, säger han.


LÄS MER: Vikingarnas Karin stoppades av TV4


Var förtjust i Richard Herrey

När Carola Häggkvist medverkade i TV4:s program "Så mycket bättre" berättade hon om när hon var förtjust i Richard Herrey som ung.

– Jag var ju extremt förälskad i en av killarna, sa hon i programmet då.

– Vi höll på att bli något riktigt starkt där, sa hon i "Så mycket bättre".

De andra deltagarna i "Så mycket bättre" lyckades få Carola att erkänna att det var Richard Herrey som hon var förälskad i som ung.LÄS MER: Kärlekshyllningen från Carola till pojkvännen


I programmet berättade hon även om ett tillfälle då hon uppträdde samtidigt som bandet. Bandmedlemmarna ska då ha blivit sura eftersom att de fick spela först och Carola, som gick på efter, uppträdde med en storslagen show som bland annat innehöll en kran som hissade upp henne.

Expressen har sökt Carola Häggkvist som har avböjt att kommentera kvällens program.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.