Bert säljer skivbolaget

Publicerad
Uppdaterad
Efter 33 år säljer Bert Karlsson Mariann Grammofon.
Anledningen: Den illegala nedladdningen.
- Det går inte att driva ett svenskt skivbolag när vi har en miljon kriminella i Sverige som stjäl musik.
Bert Karlsson. Bert Karlsson säljer nu sitt livsverk Mariann Grammofon, som han har drivit i 33 år. Enligt uppgifter till Dagens Industri är det jätten Warner Music som vann dragkampen om bolaget. - Det har jag inga kommentarer till. Jag har inte fått några pengar än, säger Bert Karlsson om affären. Inte heller Warner vill kommentera affären: - Vi ger inga kommentarer till det, säger Hanna Björnsdotter, vd-assistent på Warner Music.

Skyller på illegal nedladdning

Anledningen till att han säljer skivobolaget är de minskade skivintäkterna där Bert Karlsson skyller på den illegala nedladdningsmarknaden. - Det är förödande att Sverige främjar brottslighet. Det går inte längre att driva ett svenskt skivbolag, därför lämnar jag nu över det ekonomiska ansvaret, säger han. Han menar att det finns mycket som regeringen kunnat göra för att stoppa de minskande försäljningssiffrorna. - Man kunde gjort som i bokbranschen som sänkt momsen. Men folk har fått en felaktig bild av musikbranschen efter att Leif Pagrotsky talat sig varm om våra svenska exporter. Vi har inte haft några stora svenska exporter på flera år. Och nu slår det mot artister och skivaffärer, säger Bert Karlsson. Vad ska du göra nu? - Jag kommer att vara knuten till bolaget och göra ungefär samma saker som jag gör nu. Affären innebär att rättigheterna till musik av artister som Carola, Kikki Danielsson, Lena Philipsspn och Vikingarna nu hamnar i utländsk ägo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag