Bert Karlssons ilska mot inställda teatern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bert Karlsson.
Ur "Främling".
Foto: Urban Jörén / URBAN JÖRéN 2016 VÄSTMANNAGATAN 73 113 26 STOCKHO
Ur "Främling".
Foto: Urban Jörén / URBAN JÖRéN 2016 VÄSTMANNAGATAN 73 113 26 STOCKHO

Med bara en dag kvar till premiären ställer Riksteatern in uppsättningen av "Främling", som handlar om Bert Karlssons liv.

Huvudpersonen är lättad över beskedet.

– Skönt att den försvann, vad är det för jävla lekstuga de håller på med?, säger Bert Karlsson.

I morgon skulle Riksteaterns uppsättning av "Främling", en politisk satir som handlar om Bert Karlssons väg "från dansbandskung till asylkung" haft premiär i Skövde.

Nu – en dag innan – meddelar Riksteatern att premiären och den efterföljande turnén ställs in. Enligt ett pressmeddelande lever föreställningen inte upp till förväntningarna.

– Jag måste tyvärr konstatera att föreställningen ”Främling” inte har nått det slutresultat vi hoppats på. Vi på Riksteatern har därför, i samråd med regissören, fattat beslutet att ställa in premiären och den därpå följande turnén. Det är ett ovanligt beslut att fatta och vi har förstås jobbat in i det sista för att få föreställningen att fungera, därför har det naturligtvis varit ett både svårt och tråkigt beslut att ta, säger Måns Lagerlöf, teaterchef på Riksteatern, i pressmeddelandet.

Bert Karlsson, som inte haft något att göra med showen, är inte förvånad.

– Nej jag är bara förvånad över att man kan ställa in dagen innan och att de inte kan se att det är värdelöst från början, säger han.


LÄS MER: Bert Karlsson fick ta del av sin sons sparkonto


Bert Karlsson har själv inte sett något från "Främling".

– Men jag pratade med Riksteatern och några som har sett den och de tycker att den är skitdåligt. Vad är det för jävla lekstuga de håller på med? I kulturhänseende kan man göra vad som helst.

Du är inte ledsen över att den ställs in med andra ord?

– Nej och jag tror inte att den bild som de hade skapat var så bra för mig heller.

Vad var det för bild?

– Nej, det vet jag inte, men det var rätt negativt. De hade inte speciellt bra koll på läget. De har ju inte pratat med någon utan bara skrivit i blindo.

Bert Karlsson: "Skönt att den försvann"

Samtidigt säger Bert Karlsson att han gärna hade sett "Främling".

– Det hade varit kul att se hur de hade tolkat det, men jag tror att det var fel från början. Att en kvinna (Anna-Lena Efverman, reds anm.) skulle spela mig. Och de hade inte tagit reda på tillräckligt mycket grunder. Det kunde ha blivit bra för de kunde ha använt mycket musik och grejer, säger han och tillägger:

– Men det var skönt att den försvann.


LÄS MER: Bert Karlssons fräcka bluff om Carolas kändisflört


Expressens Gunilla Brodrej har sett "Främling" och sågar den.

"Det är liksom inget som är riktigt bra här. Inte regin, inte dialogen, inte musiken. Det är helt enkelt rätt pajigt alltsammans. Och Bert är lika overklig som förut. Känslan jag något förvånat tar med mig hem är att Bert Karlsson har ett hjärta, han gör så gott han kan. Det är lite synd om honom faktiskt. Men minst lika synd är det om publiken", skriver hon.

Sydsvenskan har varit i kontakt med Måns Lagerlöf på Riksteatern och han säger att det inte finns någon konflikt med Bert Karlsson.

– Nej, det här skulle vara en politisk satir, vi har ingen konflikt med Bert Karlsson och inte i ensemblen heller. Däremot hade vi höga ambitioner med den här föreställningen, när man ser att man inte kan leva upp till ambitionerna kan man antingen köra ändå eller göra så här.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.