Bert Karlsson och hans familj säljer delar av Mariann Records. Du har inte tack för att du driver företag i Sverige, säger han.
Bert Karlsson och hans familj säljer delar av Mariann Records. Du har inte tack för att du driver företag i Sverige, säger han.

Bert Karlsson ger upp

Publicerad
Uppdaterad
SKARA. Bert Karlsson och hans familj säljer delar av sitt skivimperium,
En av anledningarna: jättefiaskot för Fame World.
- Det har skyndat på det hela, säger han.
Flera av de större utländska skivbolagen förhandlar med Bert Karlsson om ett köp av förlagsrättigheter och den katalog som ligger i Mariann Songs. Det handlar om 30 års produktion, 7 000 låtar och 3 500 LP-skivor. - Det är mycket. Jag har köpt in en hel del taper och förlagsrättigheter genom åren. Förra året omsatte bara katalogen 20 miljoner kronor. Men Bert Karlsson vill inte spekulera i hur mycket en försäljning skulle kunna inbringa.

Flera olika lösningar

- Det beror helt och hållet på vilket bolag som köper, och vilken deal vi gör när det gäller framtida samarbete och koppling till Mariann Grammofon. Han säger att åtta, nio bolag finns med i diskussionerna. - Det finns flera olika lösningar beroende på vilket bolag det blir. Bland intressenterna finns flera av de stora utländska bolagen som Universal och EMI.

Nära att sälja till Bonnier

Marianne Songs, där Bert Karlsson är vd, ägs av hans båda barn Joakim och Johanna, som har 40 procent var, och den mångåriga medarbetaren Camilla Bjering, som har 20 procent. Bert Karlsson tänker behålla produktionen och distributionen i Mariann Grammofon. Men redan för tre, fyra år sedan var han nära att sälja hela skivimperiet till Bonniers.

"Blev för dyrt"

- Det föll på att det blev för dyrt för dem. Sedan dess har han försökt hitta andra lösningar. - Jag har blivit trött på att ta risker. Du har inte tack för att du driver företag i Sverige. Förhandlingarna om en försäljning av Mariann Songs sker i skuggan av byggfiaskot för Bert Karlssons nya upplevelsepark Fame World i Köpstaden utanför Skara. - Fame World har skyndat på det hela. Jag hade nog inte genomfört det här så snabbt annars.
Christer Clausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag