Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bert Karlsson fick ta av sin sons sparkonto

Bert Karlsson, 70, från Skara blev företagare redan som 15-åring efter att ha beställt hem en företagarkurs på postorder.
Foto: Michaela Hasanovic
Bert Karlsson kom in i riksdagen med y Demokrati.
Foto: Jens Assur
Bert Karlsson tillsammans med Carola 1983.
Foto: Torbjörn Andersson

Bert Karlsson har alltid drivits av pengar.

Men i sitt "Sommar i P1" berättar entreprenören om när allt gick fel – och vägen tillbaka efter konkursen.

– Jag fick ta min sons sparkonto för att kunna överleva, säger han.

Bert Karlsson, 70, från Skara blev företagare redan som 15-åring efter att ha beställt hem en företagarkurs på postorder.

I sitt sommarprat i "Sommar i P1" berättar entreprenören och den före detta skivbolagsdirektören om drivet efter pengarna.

– Det gnisslade till inom mig, det var det här jag skulle satsa på. Redan som 15-åring startade jag en affärsverksamhet, jag anställde tre tolvåringar och vi sågade ved på det lokala sågverket och det gav faktiskt mycket pengar, säger Bert Karlsson och fortsätter:

– Men jag nöjde mig inte med det. Jag drev en minkfarm, plockade påskris i skogen, sålde jultidningar, samlade papper, plockade bär och kantareller. Allt som jag kunde få in pengar på.


LÄS MER: Arga Snickaren i bråk med Bert: "Gubbjävel"


Bert Karlsson: "Tvingades stänga"

Men vägen till dagens miljonomsättning har varit lång och krokig – i sitt sommarprat berättar Bert Karlsson om hur allt gick fel när han öppnade en nattklubb i en källarlokal.

– Jag satsade alla pengar jag ägde, säger han och fortsätter:

– Klubben gick bra till en början. Men en månad försvann plötsligt folket, det hade blivit sommar och då åkte människorna på semester längst kusten, eller valde folkets park utomhus. Jag tvingades att stänga och jag fick ta min sons sparkonto för att kunna överleva.


LÄS MER: Bert Karlssons ilska mot Christer Björkman


Bert om vägen tillbaka i "Sommar i P1"

Levandes på sin sons sparpengar letade entreprenören efter en väg tillbaka. Bert Karlsson såg en annons i tidningen för en båt och åkte till Grebbestad.

– Jag hyrde lokal efter lokal. Jag startade korvkiosk med glass, jag hade en spelhall. På båten från annonsen startade jag restaurang med min mamma. Hon lagade maten och vi serverade dagens rätt för 5,95. På kvällarna drev vi en klubb med trubadur som spelade sent in på natten.

I "Sommar i P1" säger Bert Karlsson att han rustade upp den fallfärdiga orten.

– Det var mitt livs lyckokast, för i Grebbestad vände allt.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.