Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bert-Åke Varg säljer sin båt: Jag är inte i så god form

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Skådespelaren Bert-Åke Varg berättar att han går i dialys.
Foto: OLLE SPORRONG
Bert-Åke Varg säljer sin båt av hälsoskäl.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Bert-Åke Varg säljer sin motorbåt.
Foto: PRIVAT

Skådespelaren Bert-Åke Varg säljer sin älskade båt. 

Av hälsoskäl – han har inte kunnat använda den så mycket de senaste somrarna.

– Jag är inte i så god form, jag går i dialys tre gånger i veckan, säger han.

Bert-Åke Varg, 88, har lagt ut sin motorbåt till försäljning. Det är en nio meter lång Quicksilver 855 med en 350 hk Mercruiser-motor.

Skådespelaren säljer båten med tungt hjärta. Han är en båtmänniska som brukat göra långa turer längs kusterna, men nu sätter hälsan stopp.

”Inte i så god form”

– Var sak har sin tid. Jag har inte kunnat använda båten så mycket de senaste åren. Jag är inte i så god form, säger Bert-Åke Varg.

– Jag föddes med bara en njure, den har jobbat bra i många år. Men på senare år har jag haft njurproblem. Sedan i mars går jag i dialys tre gånger i veckan, säger han.

Den populäre skådespelaren säger att han kallar det att ”gå till jobbet” när han går i dialys.

– Jag har haft båt i många år och har haft väldigt kul med mina båtar. En ren fröjd. Vi har gjort långa turer längs kusterna, säger Bert-Åke Varg.

Folkkär och mångsidig

Han säger att han räknar med att få runt 800 000 kronor för sin båt, som är en ”bra familjebåt”.

Bert-Åke Varg är en folkkär och mångsidig skådespelare och sångare som har framträtt på scen och film i nästan 70 år. I revyer, operetter, filmer och tv-serier.

Han är senast aktuell i SVT-serien ”Andra åket” vars andra säsong startade i november 2019. Han är också känd från många stora produktioner och uppsättningar som ”Rederiet”, ”The Phantom of The Opera” och ”Från A till Ö”.

”Får gilla läget”

– Jag har varit lycklig, jag har alltid haft jobb. När man blir äldre blir man svagare, men jag är glad och positiv. Man får gilla läget, säger Bert-Åke Varg

– Jag har ett fantastiskt stöd av min fru Julianna. Hon sköter om mig väldigt bra, säger han.

Förra året fördes Bert-Åke Varg akut med ambulans till sjukhus när han kommit hem från en filminspelning. Han hade andningssvårigheter – och det visade sig att han drabbats av RS-virus som vanligen är en barnsjukdom. Han tvingades stanna en vecka på sjukhus.

– Man får panik när man inte kan andas, sade han den gången.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.