Bert-Åke Varg fördes akut till sjukhus: ”Man får panik”

Bert-Åke Varg som Gustav i ”Rederiet”.
Foto: SVT
Bert-Åke Varg och Julianna Varg.
Foto: ANN JONASSON
Bert-Åke Varg berättar att han återhämtar sig efter RS-infektionen.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Skådespelaren Bert-Åke Varg fick svårt att andas – och fördes till sjukhus med ambulans. I en veckas tid vårdades han på sjukhus.

Nu berättar ”Rederiet”-profilen som har fått komma hem igen om dramatiken.  

– Man får panik när man inte kan andas, berättar han.

Bert-Åke Varg, 86, hade kommit hem efter en filminspelning då han förra söndagen började känna sig sjuk. Skådespelaren berättar hur han blev så dålig att de till slut var tvungna att ringa 112 och han fick föras med ambulans till sjukhus, skriver Aftonbladet.

 – Man får panik när man inte kan andas, berättar ”Rederiet”-profilen som nu har fått komma hem.

Han berättar vidare om dramatiken.

– Det är inget kul att känna att man inte kan andas. Man förstår de som har astma-anfall och sådant. Det var så jobbigt. Men kommer man väl inom sjukvårdens dörrar så brukar det ordna sig, säger han.

Bert-Åke Varg hade drabbats av RS-virus

Skådespelaren berättar vidare att han blev lugn när han kom till sjukhuset där han fick veta att han hade drabbats av virusinfektionen RS, som framförallt drabbar barn hårt med besvärlig hosta och svårigheter att andas.

Bert-Åke Varg var tvungen att vara kvar på sjukhuset i en vecka innan han i måndags kunde komma hem igen. Men han är inte riktigt återställd ännu utan håller sig hemma.

– Jag mår ganska hyggligt. Det blir bättre och bättre, säger han.

Nu ser han fram emot sommarens långa båtsäsong och att få åka ut i skärgården tillsammans med sin livskamrat Julianna Varg. 

– Jag tar det lugnt. Jag har ju båtsäsongen framför mig. Och får var ute i världens vackraste skärgård, berättar han.

Bert-Åke Varg är senast aktuell i SVT-serien ”Andra åket” av Felix Herngren. Han är också känd från många stora film- och tv-produktioner och uppsättningar på teaterscenen som ”Rederiet”, ”The Phantom of The Opera” och ”Från A till Ö”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.