Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergs och Luuks skräcknatt på hotellet: ”Måste ha blivit sövda”

Carina Berg och Kristian Luuk gasades och rånades på ett hotell i Franrike.Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
Carina Berg berättar nu om händelsen i podden ”Gynning & Berg – hittar sig själva”.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Carina Berg och Kristian Luuk utsattes för ett obehagligt rån när de var på semester i Frankrike. Tjuvarna gick in på natten när paret och deras son låg och sov – och stal alla värdesaker.

– De hade varit vid våra nattduksbord och tagit telefoner och vigselringar, säger Carina Berg, i podden ”Gynning & Berg – hittar sig själva”

I början av året bröt sig tjuvar in hemma hos Carolina Gynning och stal bland annat flera dyra kläder och väskor. I sin podcast med Carina Berg berättar hon mer om den obehagliga händelsen.

– När jag kommer hem är det poliser i hela huset. Det jag tycker är så obehagligt är att jag bor i ett villaområde och de gör det mitt på ljusa dagen. Man känner att om man kan göra det kan man göra i princip vad som helst, folk bryr sig inte, säger Carolina Gynning i podden.

Carina Berg och Kristian Luuk sövdes och rånades 

Carina Berg berättar att hon aldrig blivit utsatt för ett inbrott i hemmet, men har däremot en annan skräckberättelse från när hon var på semester i Frankrike med Kristian Luuk och deras son.

– När vi vaknade på morgonen så insåg vi att att vi nog blivit sövda på natten, för då har de varit inne i vårt sovrum, säger Carina Berg.

Hon säger att tjuvarna måste klivit över deras son, som också låg och sov.

– Det var så obehagligt att vakna på morgonen och sakta börja upptäcka det. Vi vet inte om de har gasat oss eller inte. De hade varit vid våra nattduksbord och tagit telefoner och vigselringar, säger Carina Berg.

Tjuvarna radade upp passen och kreditkorten

Carolina Gynning påpekar då att de måste ha blivit sövda, eftersom de annars skulle vakna. Hon säger också att det kan vara farligt för barn att andas in sådana ämnen.

– Vi måste ha blivit sövda. Polisen frågade oss om vi hade ont i huvudet, men vi kände ingenting, säger Carina Berg.

Hon berättar också om en obehaglig detalj som de upptäcker på morgonen. Alla värdesaker är bort – förutom pass och kreditkort, som ligger prydligt uppradade på terrassen.

– Det var för att visa att de inte tagit det, därför att då blir det tydligen en ny polisiär nivå och andra typer av poliser och bankerna lägger sig i, säger Carina Berg.

Carina Berg och Kristian Luuk var gifta från 2008 till 2016, tillsammans har de en son. 2018 gifte sig Carina Berg med Erik Berg, som hon fick en son med i december 2019.

Expressen har sökt Carina Berg som avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.